Kako pripremiti kukuruz iz konzerve? Treba li se kuhati i koliko se kuha kukuruz iz konzerve? Kuhanje kukuruza iz konzerve na štednjaku vrlo je jednostavno, a možete ga poslužiti kao prilog ili kao predjelo.
Za pripremu kukuruza iz konzerve potreban vam je lonac za pirjanje i drvena žlica.
Sastojci za kuhanje kukuruza iz konzerve:
- 1 konzerva kukuruza
- 1 žlica maslaca
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
Upute za kuhanje kukuruza iz konzerve:
Otvorite kukuruz iz konzerve i ispraznite oko pola tekućine iz limenke. Preostali sadržaj dodajte u lonac. Kukuruz kuhajte na srednjoj vatri, dok ne počne ključati, povremeno miješajući. Zatim smanjite vatru na srednje nisku. Kuhajte, povremeno miješajući oko 2-3 minute. Dok se kukuruz ne zagrije. Maknite posudu s vatre. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Dodajte soli i papra po ukusu.
Osim pitanja koliko se kuha kukuruz iz konzerve, također često postavljena pitanja su treba li se uopće kuhati kukuruz iz konzerve. Odgovor je ne, kukuruz je već kuhan i spreman za jelo ako želite. Ipak je puno boljeg okusa ako ga zagrijete.
Kako bi kukuruz iz konzerve bio ukusniji možete dodati malo maslaca, soli i papra.