Mnogo je načina začiniti puretinu kako biste dodali okus i učinili je ukusnijom. Evo nekoliko popularnih opcija kako začiniti puretinu.
Biljni maslac je prva u nizu od opcija kako začiniti puretinu. Pomiješajte maslac sa nasjeckanim biljem poput majčine dušice, ružmarina, kadulje ili peršina. Utrljajte smjesu maslaca ispod kože puretine prije pečenja.
Citrusi i začinsko bilje su uvijek dobro došli kada je u pitanju puretina. Natrljajte puretinu mješavinom korice naranče ili limuna, nasjeckanog češnjaka i svježeg začinskog bilja poput ružmarina ili majčine dušice.
Suhi začini su još jedan izvrstan način kako začiniti puretinu. Pomiješajte mješavinu biljaka i začina poput paprike, kumina, suhe majčine dušice, soli, papra i češnjaka u prahu. Smjesom utrljajte puretinu prije pečenja.
Češnjak i maslinovo ulje savršen su način kako začiniti puretinu za ljubitelje pikantnog okusa. Zgnječite režnjeve češnjaka i pomiješajte s maslinovim uljem, soli i paprom. Smjesom utrljajte puretinu prije pečenja.
Salamura je možda najmanje popularan način za začiniti puretinu, ali je vrlo ukusna i daje mekanost. Puretinu salamurite u mješavini vode, soli, šećera i začinskog bilja nekoliko sati prije pečenja kako biste joj dali okus i pomogli da ostane vlažna. To je bio još jedan super način kako začiniti puretinu.
Ovo je samo nekoliko primjera kako začiniti puretinu, možete eksperimentirati s različitim kombinacijama okusa kako biste pronašli onu koja vam se najviše sviđa. Ključno je začiniti puricu iznutra i izvana prije pečenja, a svakako ne zaboravite začiniti puricu solju i paprom.