Svježe začinsko bilje poput peršina traje samo nekoliko dana u hladnjaku, ali sušeni peršin može se čuvati mjesecima. Da biste sami pripremili sušeni peršin, upotrijebite jedan od ovih jednostavnih načina sušenja.
Peršin je popularna biljka koja se u receptima koristi i kao sastojak i kao ukras. Okus je čist, papren i blago gorak. Obično se koristi u slanim jelima, jer gorak i papren okus dobro odgovara umami okusima. Ali kako osušiti peršinov list?
Peršin možete koristiti svježi ili osušeni, međutim, osušene biljke su obično ukusnije jer oslobađaju eterična ulja dok se suše. Svježi peršin, bilo iz vrta ili iz trgovine, također će trajati samo tjedan ili dva, dok se osušeni peršin može čuvati nekoliko mjeseci, do godinu dana. Evo kako osušiti peršinov list.
Ako imate više peršina, evo kako ga osušiti da biste ga kasnije upotrijebili.
Zagrijte pećnicu na najnižu razinu. Hladnom vodom operite svježi peršin i uklonite sve žilave, drvenaste komadiće stabljike. Grubo nasjeckajte peršin. Blanširajte u kipućoj vodi trideset sekundi. Posložite peršin u jednom sloju na lim obložen papirom za pečenje. Pecite dok se peršin lako ne raspada, oko dva do četiri sata, povremeno provjeravajući da ne zagori. Zdrobite peršin pomoću mužara i tučka, uklanjajući sve preostale peteljke. Sada ste sigurni kako osušiti peršin.