Juha od puretine je ugodna i izdašna juha napravljena od ostataka purećeg mesa, povrća i juhe. To je sjajan način da iskoristite ostatke puretine s blagdanskog obroka i napravite ukusan obrok.
Juha od puretine sastojci:
- do 300 g kuhanog purećeg mesa, narezanog na kockice
- 1 luk, narezan na kockice
- 2 mrkve oguljene i narezane na kockice
- 2 stabljike celera, narezane na kockice
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 žličica suhe majčine dušice
- 1 žličica suhog peršina
- sol i papar, po ukusu
- oko litru do litru i pol temeljca od povrća
- rezanaci
Kako se priprema juha od puretine?
Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu, celer i češnjak i pirjajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte majčinu dušicu, peršin, sol i papar i pureću juhu. Pustite da juha od puretine zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte 20-30 minuta.
Dodajte pureće meso i kuhanu rižu ili tjesteninu (ako koristite) u lonac i pirjajte još 5-10 minuta, ili dok se puretina i povrće ne zagriju. Kušajte juhu i po potrebi začinite. Ulijte juhu od puretine u zdjelice i poslužite.
Ovo je osnovni recept koji možete prilagoditi svojim željama, možete dodati i malo povrća poput krumpira, slatkog krumpira, poriluka, ili čak malo graha ili leće kako biste ga učinili izdašnijim. Možete ga učiniti i kremastijim dodavanjem malo vrhnja ili mlijeka.