Recept za juhu / Juha od puretine predjelo s kojim ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema juha od puretine? Ima li juha od puretine specijalne korake u pripremi? Pogledajte kako se priprema juha od puretine na brz i jednostavan način.

6.1.2023.
12:37
Pixabay
VOYO logo

Juha od puretine je ugodna i izdašna juha napravljena od ostataka purećeg mesa, povrća i juhe. To je sjajan način da iskoristite ostatke puretine s blagdanskog obroka i napravite ukusan obrok.

Juha od puretine sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • do 300 g kuhanog purećeg mesa, narezanog na kockice
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 2 mrkve oguljene i narezane na kockice
  • 2 stabljike celera, narezane na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica suhe majčine dušice
  • 1 žličica suhog peršina
  • sol i papar, po ukusu
  • oko litru do litru i pol temeljca od povrća
  • rezanaci

Kako se priprema juha od puretine?

Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu, celer i češnjak i pirjajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte majčinu dušicu, peršin, sol i papar i pureću juhu. Pustite da juha od puretine zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte 20-30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte pureće meso i kuhanu rižu ili tjesteninu (ako koristite) u lonac i pirjajte još 5-10 minuta, ili dok se puretina i povrće ne zagriju. Kušajte juhu i po potrebi začinite. Ulijte juhu od puretine u zdjelice i poslužite.

Ovo je osnovni recept koji možete prilagoditi svojim željama, možete dodati i malo povrća poput krumpira, slatkog krumpira, poriluka, ili čak malo graha ili leće kako biste ga učinili izdašnijim. Možete ga učiniti i kremastijim dodavanjem malo vrhnja ili mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo