Jogurt biskvit sve se više koristi u slastičarskim vodama. Iako je jogurt biskvit popularan još od nekada jer su ga pripremali naši predci, bio je jedno vrijeme zaboravljen. Danas se ponovno sve više jogurt biskvit priprema, a kako se i ne bi kada je jednostavan i brz. Mjerice za jogurt biskvit upravo su jogurt čaše pa ne trebate puno razmišljati i ne morate vaditi vagu ili mjerice za pripremu.
Sastojci za jogurt biskvit su sljedeći:
- 3 jaja
- 2 tekuća jogurta
- 3 jogurt čaše oštrog brašna
- 1 jogurt čaša šećera
- Pola jogurt čaše ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Jogurt biskvit priprema:
Za jogurt biskvit odvojite žumanjke i bjelanjke. Polovicu šećera izmiksajte sa žumanjcima pa dodajte jogurt i ulje. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke u snijeg zajedno s ostatkom šećera. U žumanjke dodajte brašno, prašak za pecivo, sve izmiksajte pa kuhačom umiješajte snijeg. Lim namastite i pobrašnite te stavite te ulijte smjesu. Stavite da se peče 30 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Ako niste sigurni je li vaš jogurt biskvit gotov, zabodite čačkalicu.
Jogurt biskvit poslužite samostalno ili mu dodajte kremu prema izboru.