Kuharica /

Jogurt biskvit odlična podloga za sve vrste krema

Image
Foto: Pixabay

Jogurt biskvit kao novitet koji se uvodi u slastičarske kuhinje. Pripremite i vi sami jogurt biskvit.

22.11.2022.
13:54
Pixabay
VOYO logo

Jogurt biskvit sve se više koristi u slastičarskim vodama. Iako je jogurt biskvit popularan još od nekada jer su ga pripremali naši predci, bio je jedno vrijeme zaboravljen. Danas se ponovno sve više jogurt biskvit priprema, a kako se i ne bi kada je jednostavan i brz. Mjerice za jogurt biskvit upravo su jogurt čaše pa ne trebate puno razmišljati i ne morate vaditi vagu ili mjerice za pripremu.

Sastojci za jogurt biskvit su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 jaja
  • 2 tekuća jogurta
  • 3 jogurt čaše oštrog brašna
  • 1 jogurt čaša šećera
  • Pola jogurt čaše ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Jogurt biskvit priprema:

Za jogurt biskvit odvojite žumanjke i bjelanjke. Polovicu šećera izmiksajte sa žumanjcima pa dodajte jogurt i ulje. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke u snijeg zajedno s ostatkom šećera. U žumanjke dodajte brašno, prašak za pecivo, sve izmiksajte pa kuhačom umiješajte snijeg. Lim namastite i pobrašnite te stavite te ulijte smjesu. Stavite da se peče 30 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Ako niste sigurni je li vaš jogurt biskvit gotov, zabodite čačkalicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jogurt biskvit poslužite samostalno ili mu dodajte kremu prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo