Mi smatramo da hrana za izlet treba sadržavati ukusne sendviče koji se mogu jesti rukama te ukusan sok kako bi se okrijepili i osvježili nakon duge šetnje. Stoga vam donosimo recept za ukusne talijanske sendviče i prirodni sok od jagode.
Sastojci potrebni za sendviče su svježi kruh, maslinovo ulje, parmezan, bosiljak, origano, crne ili zelene masline bez koštica, salama, šunka i sir. Ova ukusna hrana za izlet jednostavna je za napraviti i laka za jesti. Kruh prepolovite po dužini. S obje strane pokapajte maslinovo ulje. Pospite s obje strane parmezanom, bosiljkom i origanom. Na donju polovicu naslažite nasjeckane crne masline i nasjeckane zelene masline, zatim salamu, šunku i sir. Prekrijte gornjim slojem i izrežite na 4 obroka.
Kako hrana za izlet ne bi bila suha uz nju poslužite ukusni sok od svježih jagoda. Za ovaj recept potrebno vam je 8 velikih prepolovljenih jagoda, bijeli šećer, voda i iscijeđeni sok od limuna. Za pripremu ovog soka jagode stavite u blender i posipajte sa 2 žlice šećera. Ušećerene jagode prelijte 1 šalicom vode. Miješajte dok se komadići jagoda ne pretvore u sok. Zatim pomiješajte sok od jagoda, 6 šalica vode, 1 šalicu šećera i limunov sok u velikom vrču te miješajte dok se ne sjedini. Ohladite prije posluživanja.
Ova hrana za izlet učinit će svaki izlet slađim.