Konzumiranje češnjaka u ulju pomaže kod liječenja simptoma brojnih bolesti, odnosno nadomješta vitamine u ljudskom tijelu, smanjuje bol u zglobovima, pomaže kod impotencije i bolesti kardiovaskularnog sustava.
Isto tako, čuvanje češnjaka u ulju omogućuje dulje skladištenje češnjaka što je iznimno važno jer se time produljuje njegov rok, a istovremeno se omogućuje da se ne izgube njegove hranjive vrijednosti do trenutka konzumiranja. Drugim riječima, ovom vrstom pohrane čuvaju se svi vitamini i hranjive tvari češnjaka.
Čuvanje češnjaka u ulju nije teško, a potrebni su vam režnjevi češnjaka te ulje, biljno ili maslinovo. Na otprilike 500 grama češnjaka ide 400 miligrama ulja.
Prije samog pospremanja češnjaka u ulje, potrebno je oprati, odnosno sterilizirati staklenke pod vrelom vodom. Sljedeći korak jest čišćenje češnjaka te njegova podjela na režnjeve. Dobivene reežnjeve rasporedite u staklenku tako što ćete ih utisnuti što je jače moguće. Sadržaj staklenka prelijte biljnim ili maslinovim uljem tako da sav češnjak bude pokriven. Najbolji način za pohranu češnjaka u ulju jesu suha mjesta s niskim temperaturama. Takve prostorije su neizolirane lođe ili podrum kojima temperatura ne ide preko 5 celzijeva stupnja.
I to je to, čuvanje češnjaka u ulju vrlo je jednostavno, a učinak njegova konzumiranja tijekom cijele godine iznimno je velik i pozitivan.