vremenska prognoza Damjane Ćurkov / Uživajte još danas u sunčanom i vrućem danu, jer početak tjedna donosi novu izraženu promjenu

U novi tjedan ulazimo s novom promjenom - bit će kiše i pljuskova, lokalno i izraženih, a i temperatura će se opet osjetno sniziti.

22.8.2021.
6:45
VOYO logo

Kraj tjedna pravi ljetni: sunčan i vruć, ali početak novog nam donosi novu izraženu promjenu.

NEDJELJA

Još danas pod utjecajem anticiklone ostaje pretežno sunčano, prijepodne često i potpuno vedro. U unutrašnjosti bez značajnijeg vjetra, a uz obalu slaba do umjerena bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima će se prema večeri skupljati više oblaka, ali veći dio dana će biti pretežno sunčano. Vjetar slab, a temperatura od 29 do 33 stupnja

U Slavoniji, Baranji i Srijemu podjednako sunčano, a tek će prolazno biti umjerene naoblake. Temperatura uglavnom između 30 i 33 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji se nastavlja razdoblje sunčanog, vedrog i vrućeg vremena – i danas na jugu zemlje najtoplije, osobito u Zagori gdje će temperatura dosezati 35 stupnjeva. Od sredine dana će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju povremeno nešto oblaka, ali ostat će dojam većinom sunčanog vremena. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura od 28 do 33 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U novi tjedan ulazimo s novom promjenom - bit će kiše i pljuskova, lokalno i izraženih, a i temperatura će se opet osjetno sniziti. Ovih dana nam je dugi rukav trebao samo navečer i rano ujutro, a sredinom tjedna će nekima trebati i tijekom dana jer će dnevna temperatura biti oko 20 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u ponedjeljak kiša i pljuskovi, a u Dalmaciji i dalje uglavnom suho. Utorak samo poneki pljusak, ali zatim u srijedu u Dalmaciji česta, lokalno i obilna oborina, a na sjevernom dijelu pretežno sunčano. Bura će jačati pa će krajem utorka biti i orkanskih udara, a promjena će i duž obale donijeti osjetno osvježenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo