zima dolazi / Pripremite se za zimske uvjete na cesti! Upaljen alarm za Dalmaciju, u gorja stiže snijeg

Južina će popustiti tek u četvrtak, ali vjetrovite prilike nastavljaju se i dalje. Zapuhat će jaka i olujna bura i donijeti dašak zime sve do obale

16.1.2023.
7:10
VOYO logo

Napokon smo došli do zime i snijega. Donijet će nam ga Genovska ciklona koja će se sutra premještati preko nas i povući nešto hladniji zrak, pa će već idućih sati, ali osobito u noći na ponedjeljak, kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Najviše će ga pasti u gorju, 40-50 centimetara, ali dekorativnih jedan, dva do desetak centimetara snijega pokrit će i Središnju Hrvatsku. Snijega će biti i za sanjkanje, osobito u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred nama je dinamičan tjedan. Snijega će u gorskim predjelima i idućih dana, dok će u nizinama, uz južinu, temperatura opet malo rasti.

U utorak i srijedu bit će povremena kiša, ali od četvrtka na redu je novi pad temperature i nova snježna epizoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put moguća je ozbiljnija i u nizinama. Detaljnije o tome ćemo idućih dana, ali ljubitelji zime i snijega imaju se čemu nadati i veseliti.

Promjena će zahvatiti i Jadran. Tu će već od sutra biti problema, osobito u pomorskom prometu, s jakim i olujnim jugom, oštrom pa i lebićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, moguća je i ciklonalna plima pa je izgledno da se niže rive nađu pod morem.

Nije to sve, bit će i obilne kiše, izraženih pljuskova, u kojima će lokalno pasti i stotinjak litara pa su do petka moguće urbane i bujične poplave, ponegdje i tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južina će popustiti tek u četvrtak, ali vjetrovite prilike nastavljaju se i dalje. Zapuhat će jaka i olujna bura i donijeti dašak zime sve do obale.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo