preventivne mjere / Zrakoplovu Croatia Airlinesa na putu za Beč puknulo staklo: 'Nije bilo nikakve drame, panike ili uzbune'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U zagrebačku zračnu luku preventivno su pozvani vatrogasci kako i nalaže propisana procedura, a zrakoplov je privremeno povučen iz prometa

12.5.2018.
13:23
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Jutros u 8.10 sati iz Zračne luke Franjo Tuđman poletio je avion Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa prema Beču. No, za vrijeme leta, negdje iznad Slovenije, došlo je do puknuća vjetrobranskog stakla na pilotskoj kabini, zbog čega se zrakoplov vratio u Zagreb. 

"U skladu s propisanim kompanijskim sigurnosnim procedurama za ovakve događaje, koji su testiraju još prilikom projektiranja zrakoplova i za koje su pilotske posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane, zrakoplov je preusmjeren u Međunarodnu zračnu luku Zagreb te je sigurno sletio sa 66 putnika", rekao je njihov glasnogovornik Davor Janušić za 24sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Croatia Airlinesa naglašavaju kako ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost putnika niti članova posade te da su njihovi piloti postupili prema predviđenoj sigurnosnoj proceduri. 

"Na letu OU443 nije bilo nikakve drame, panike ili uzbune, nego je riječ o strogo kontroliranom događaju u kojem je sigurnost letenja zadržana na najvišoj mogućoj razini", pojasnio je Janušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, vjetrobransko staklo pilotske kabine sastavljeno je od više slojeva i ima dodatna ojačanja. Drugim riječima, kako objašnjava Janušić, projektirano je tako da ovakve i slične situacije ne ugrožavaju sigurnost letenja.

U zagrebačku zračnu luku preventivno su pozvani vatrogasci kako i nalaže propisana procedura, a zrakoplov u pitanju privremeno je povučen iz prometa zbog zamjene stakla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkazan je povratni let iz Beča za Zagreb, no putnicima je osiguran prijevoz do njihovog odredišta na letovima partnerskih kompanija Croatia Airlinesa, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo