ZEKANOVIĆ O SUKOBU PREMIJERA I PRESJEDNIKA: / 'To je igrokaz uoči lokalnih izbora'

Image

„Plenković svom glasačkom tijelu treba postati kandidat desnice, odnosno HDZ mora postat suverenistička stranka, a da bi to postao, mora imati neku temu gdje će se SDP i HDZ sučeliti,

11.3.2021.
15:18
VOYO logo

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) ocijenio je u četvrtak da je sukob premijera i predsjednika države oko Zlate Đurđević, kao kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda, "igrokaz uoči lokalnih izbora"

„Zapravo radi se o jednom velikom igrokazu Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića”, ustvrdio je Zekanović u slobodnom govoru u Saboru. Ocijenio je kako bi Zlata Đurđević zapravo savršeno odgovarala Plenkoviću da uskoro nisu lokalni izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Lokalni su izbori i kao po narudžbi dolazi obraćanje predsjednika Milanovića gdje on, kao da je u dogovoru s premijerom, kreće u borbu za Zlatu Đurđević”, ustvrdio je Zekanović koji u tome ne vidi interes Milanovića, ali vidi interes Plenkovića.

Image
ČAČIĆ BI ODMAH DIGAO RUKU ZA ZLATU ĐURĐEVIĆ: /

'Hrvatsko pravosuđe je sramota ove zemlje i najveća rak rana društva'

Image
ČAČIĆ BI ODMAH DIGAO RUKU ZA ZLATU ĐURĐEVIĆ: /

'Hrvatsko pravosuđe je sramota ove zemlje i najveća rak rana društva'

Zekanović: Ona ne može biti predsjednica Vrhovnog suda

„Plenković svom glasačkom tijelu treba postati kandidat desnice, odnosno HDZ mora postat suverenistička stranka, a da bi to postao, mora imati neku temu gdje će se SDP i HDZ sučeliti, a kud bolje nego Zlata Đurđević koja se ogriješila u suverenizam i nacionalne interese”, ustvrdio je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je riječ je o osobi koja se protivila izručenju Josipa Perkovića i Zdravka Mustača Njemačkoj zbog likvidacije hrvatskog emigranata Stjepana Đurekovića i osobi koje je bila protiv odluke Visokog prekršajnog suda da se Marko Perković Thomson oslobodi zbog uzvika ZDS.

Zekanović smatra da Zlata Đurđević ne može biti predsjednica Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš: Najviše me brine pitanje skupljanja potpisa

Zdravka Bušić (Klub HDZ-a) ustvrdila je da je odluka Gradskog vijeća u Subotici kojim bi se u službenu upotrebu uz srpski, mađarski i hrvatski jezik, uvrstio i „bunjevački jezik” legitimna, ali ne i legalna te da bi se trebala povući.

„Taj prijedlog je zakonski i pravno neutemeljen i nosi negativne političke i društvene posljedice za hrvatsku zajednicu u Srbiji”, istaknula je Bušić dodavši da nije ni u duhu standarda Europske unije ni dobrosusjedskih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anka Mrak Taritaš (Glas) podsjetila je da u svibnju slijede lokalni, „drugi korona“ izbori, pa pozvala saborsku većinu i Vladu da pod hitno donose odluke oko prikupljanja potpisa za kandidature, s obzirom na covid-19.

Najviše me brine pitanje skupljanja potpisa za kandidature jer su to aktivnosti s intenzivnim kontaktima i prikupljanje bi moglo biti značajno otežano, rekla je zastupnica i napomenula da su Italija i Finska svoje izbore prebacili na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna početak isplate stipendija

Stvari vezane uz koronu ne idu kako smo se nadali, cijepljenje je sporo, pa se ni izborna kampanja niti glasovanje neće moći provoditi na uobičajeni način, upozorila je Mrak Taritaš.

„Umjesto da pomogne poduzećima, Vlada opet planira novac uliti u javni sektor“, ustvrdila je Vesna Vučemilović (DP) govoreći o Nacionalnom planu za oporavak koji se, kako je rekla, već mjesecima radi u najvećoj tajnosti, no, neke pojedinosti izlaze na vidjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetnici su doživjeli hladan tuš, očekivali da će novčana sredstva biti namijenjena onima koji su najviše pogođeni krizom, a spekulira se da će 70 do 80 posto sredstva biti namijenjeno javnom sektoru, navela je.

Katarina Nemet (IDS) pozvala je Ministarstvo gospodarstva da ubrza natječajnu proceduru i krene s isplatom stipendija za deficitarna zanimanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škola, kazala je, traje šest mjeseci, a još se ne zna početak isplate stipendija, a postoje i naznake da sredstava za stipendiranje neće biti u željenoj mjeri.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo