brojne pohvale na račun hrvatske / Zavirite na turistički sajam u Berlinu - idealni event za predstavljanje Lijepe naše strancima

Turistički sajam u Berlinu svojevrstan je svijet u malom, a u pet dana obići će ga 200.000 ljudi. U Njemačkoj, na nama najvažnijem tržištu, Hrvatska betonira svoju visoku poziciju i ušminkava ponudu kako bismo ušli u top pet zemalja na koje ljudi pomisle kad planiraju godišnji odmor

12.3.2016.
18:59
VOYO logo

Iako nevelikih, 220 kvadrata štanda očito je dovoljno za predstavljanje svih aduta Lijepe naše. Ne samo Nijemci, već turisti iz čitavog svijeta, koji okupiraju berlinski sajam, za Hrvatsku itekako znaju.

"Predivna je, pogotovo Dubrovnik i Šibenik, suprug je bio i oduševljen je. Želimo ići onamo, ali dovesti i druge. Imamo agenciju za putovanja brodom u Lisabonu i želimo pokušati dogovoriti ture jedrenja u Hrvatskoj za Portugalce", rekla je Paula iz Portugala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim prije ću se ponovno vratiti u vašu zemlju", oduševljen je Ali iz Turske. 

Kaže Turčin za čiju su zemlju na njemačkom tržištu rezervacije u padu oko 40 posto. Dosad je u Hrvatsku putovalo dva milijuna, a u Tursku šest milijuna Nijemaca. Nesigurna situacija tamošnju je vlast natjerala na jaču promociju, subvencioniranje organizatora putovanja i uvođenje poreznih olakšica za hotelijere koji nude 'all inclusive' aranžmane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U hotelu s pet zvjezdica cijena je 650-750 eura za jednu osobu za sedam dana, a najnižu imamo od 420 eura”, rekao je Hakan Tufekci, direktor prodaje hotelske kuće iz Antalije.

Neusporedivo s našim Hvarom, skupljom destinacijom, ali u koju turisti svejedno dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada nađu mjesto i kada im zaželimo dobrodošlicu na našem lijepom otoku, njemački turist će platiti za sedam dana boravka na otoku u hotelu četiri zvjezdice u jednoj lijepoj sobi između 1200 do 1400 eura”, rekla je Renata Lichtberger, direktorica prodaje hotelske kuće na Hvaru. 

Najjači konkurenti su nam Španjolci, pa Grci koji sada muku muče s migrantima i Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za sedam dana odmora na moru ili u nekom od naših gradova platit ćete od 700 eura za noćenja s doručkom I ručkom ili večerom, pa do tisuću i petsto, čak i dvije tisuće eura, ovisno o željama turista”, kaže Ricardo Zanelotti, generalni menadžer hotelske kuće iz Italije.

Na hrvatskoj obali koja im je bliža autodestinacija, očekuje se 100.000 Nijemaca više nego lani. Kada je trošenje eura u pitanju, istraživanja pokazuju kako je Nijemcima od putovanja draža jedino hrana. Kada dođu u Hrvatsku, imat će na što trošiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo