RASPRODANA, OPLJAČKANA I RASELJENA /

Hrvati misle da Hrvatska ide u krivom smjeru. 'Biramo krive političare, lopove i lažove'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Biramo krive političare, lopove i lažove, koji misle samo na sebe i kradu od države i naroda

8.7.2024.
15:28
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Prema anketi Cro Demoskopa čak 60,5 posto ispitanika smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru.

Smjer kretanja zemlje (kao svojevrsnog indikatora društvenog optimizma) početkom srpnja podupire 26,6 posto građana (u odnosu na 29,4 posto iz lipnja). Udio ispitanika koji smatraju da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru sada iznosi 60,5 posto (prema 58,5 posto u lipnju). Na našim društvenim mrežama pitali smo vas što mislite zašto je to tako i koji su konkretni primjeri gdje se to može vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CRO DEMOSKOP OTKRIVA /

Stjepo Bartulica prvi put na listi najnegativnijih političara: Neuspjeh nogometaša najvažnija tema mjeseca

Image
CRO DEMOSKOP OTKRIVA /

Stjepo Bartulica prvi put na listi najnegativnijih političara: Neuspjeh nogometaša najvažnija tema mjeseca

Problem su izbori

Mnogi naši čitatelji smatraju da je problem u tome što birači ne izlaze na izbore.

"Svi obavezno na izbore! Pa da onda da vidimo je l' idemo u krivom smjeru! Tko nije bio na izborima neka se ne buni. Ali ovo je stanje neizdrživo dugoročno, kad tad puknut će ovaj balon", poručuje Pepa Jasenka Županić Hleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi idemo u krivom smjeru već 30 godina. Kad već narod tako misli, da li su ovi izbori bili lažni ili stvarno još ima otkucanog naroda koji su dali glasove ovim propalitetima", napisala je Ana Podkonjak Balja.

'Hrvatska je opljačkana'

"Svi imaju veća prava nego mi koji smo se tu rodili i odrasli, a i oni koji su se za Hrvatsku borili", smatra Vesna Magić.

"Hrvatska je rasprodana, opljačkana i raseljena nema više nijedan smjer", misli Nada Šormaz.

"Biramo krive političare, lopove i lažove, koji misle samo na sebe i kradu državu i narod", napisao je Željko Žila Žilnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S time se slaže i Davor Zadar: "Duboko ukorijenjena korupcija i jalovo pravosuđe".

'Uništavamo poljoprivredu, drži nas turizam'

Naša čitateljica Vesna Kostelnik nabrojila je brojne čimbenike zbog kojih smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru odnosno smjeru depopulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitnije po meni je miješanje u ratne sukobe koji nas se izravno ne tiču, baziranje BDP na porezu i turizmu, loša socijalna i zdravstvena politika kao posljedica nesposobnih Vlada koje samo kopiraju statuse zapadnih zemalja, slijepo povjerenje u obranu NATO-a. Korupcija zbog koje je Hrvatska kao paukova mreža, rasipanje javnog novca na Crkvu, privatne firme i raznorazna članstva u međunarodnim institucijama. Problem je i nedostatak dijaloga sa susjednim državama, stvaranje glasačkog tijela s pomoću mirovinskog fonda, uništenje poljoprivrede i brodogradnje, uništenje i rasprodaja tvornica, zemljišta i državnih nekretnina. Nebriga za iseljavanje mladih,školovanih ljudi s obiteljima i još puno toga! Ide se u smjeru depopulacije države,vjerojatno u nečiju korist, a za ostanak na vlasti vladajuće partije", napisala je i iskazala svoje nezadovoljstvo gospođa Vesna.

S njom se slaže i Vesna Hari: "Konkretne primjere? Zar sistematsko uništavanje Slavonije nije najkonkretniji primjer? Dalmaciju, i posredno cijelu Hrvatsku, drži turizam. Slavoniju je trebalo razvijati da podrži taj turizam, da hrani cijelu Hrvatsku. To bi bila pro-hrvatska politika, a ne pro-europska, kakvu imamo".

'U Hrvatskoj je dobro, porasli su nam apetiti'

Neki ipak smatraju da Hrvatska ne ide u krivom smjeru.

"Ne znam kako smo opstali jer stalno idemo u krivom smjeru", napisao je ironično Josip Nikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaže se i Ana Mamuzić-Veselić: "Meni je baš dobro, pa nek napišu što ne valja. Samo su ljudima apetiti porasli pa zato nije dobro".

CRO Demoskop

Podsjetimo, Cro Demoskop je istraživanje koje je za RTL provela Promocija plus od 1. do 4. srpnja na reprezentativnom uzorku od 1.300 ispitanika CATI metodom (telefonski). Uzorak je stratificiran po županijama i veličini naselja, uz kontrolu socio-demografskih obilježja birača po spolu, dobi i obrazovanju; standardna greška uzorka: ±2,77 posto (za utvrđivanje rejtinga stranaka ±3,1 posto) uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi izbor i dalje je HDZ, SDP-u porastao rejting, a Stjepo Bartulica po prvi put na listi najnegativnijih političara

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo