'SRBI SU NAM NAJBOLJI' / Vučić priča, a karavane prolaze: Srpskih turista više čak i nego 2019., a mnogi dolaze i na rad: 'Došla sam jer mi je lijepo. Jel' tako?'

Image
11.8.2022.
23:04
VOYO logo

U prilično dramatičnom obraćanju, predsjednik Srbije, osim što je pričao  kako mu "Hrvati ne daju položiti cvijet u Jasenovac",  spominjao  Oluju, podsjetio je i na kampanju koji mnogi srpski političari vode i prikazuju ljetovanje u Hrvatskoj kao nedomoljubni čin.

Image
OPET ON /

Vučić zavapio: 'Kome ja smetam? Nemojte me tjerati, neću na more, ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date'

Image
OPET ON /

Vučić zavapio: 'Kome ja smetam? Nemojte me tjerati, neću na more, ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date'

"Još veći grijeh mi je što ne želim ići kod njih na more. Niti kome branim, niti vodim kampanju protiv toga. Tisuće naših ljudi je otišlo na njihovo primorje. Pošto nije more njihovo. Da odgovaram na priče, na to što kažu, pa Vučić nema ništa u Hrvatskoj. Pošto mi nisu mogli naći kvadratni metar ručnika. Sad ja sam kriv što neki drugi imaju. Neka imaju, njihova stvar”, rekao je Vučić među ostalim na konferenciji o Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 20 posto više turista iz Srbije

No čini se da ga njegovi sugrađani baš i ne slušaju.  Prema službenim podacima, ove je godine Hrvatsku kao svoju ljetnu destinaciju izabralo čak 20 posto više građana Srbije nego rekordne predkrizne 2019. piše N1 koji je ističe kako mnogi tu dolaze i raditi.

“Zadovoljan sam. Kad sam ovdje još, znači da sam zadovoljan. Da nisam, sigurno bih otišao. Ovo mi je treća sezona na Jadranu, što se tiče Hrvatske”, navodi radnik iz Beograda Milan za N1.  I njegov 27-godišnji imenak iz Novog Sada je zadovoljan. “Ovdje sam već treću sezonu, drugu u Crikvenici. Jedne sam godine bio na Bolu na Braču”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Radnici iz Srbije su stvarno vrlo dobri'

A Srbima su zadovoljni i ugostitelji. “Radnici iz Srbije su nama stvarno vrlo dobri, tu ne postoji jezična barijera, što je vrlo bitno. Tako da, zadovoljni smo i s radnicima i iz Srbije i iz Bosne, a pogotovo Makedonije ove godine, moram reći”, naglašava direktor hotela Katarina u Selcu Domagoj Grgić.

"Tržište rada je ove godine bilo vrlo teško, čak i teže nego prošle godine. Prošle godine udio stranih radnika bio je 20 posto, u našoj radnoj snazi, ove godine 40 posto. Odnosno prošle godine sto radnika, ove godine tristo”, dodaje  Trendovi se mijenjaju pa je tako ove godine najviše radnika stiglo iz Indije i Nepala. Ali i dalje ima i radnika iz susjednih zemalja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turiste na plažama izjave srpskih političara koji svojim građanima govore da ne odlaze na ljetovanje u Hrvatsku, ne impresioniraju previše. “Mislim da svaki čovjek može svoj novac trošiti onako kako ga je zaradio. Ako si ga pošteno zaradio, možeš ga potrošiti gdje treba. A ne da meni netko treba govoriti gdje bih ja svoj novac trošio. More je ovdje, svatko s dobrim namjerama je dobrodošao”, kaže turist Zoran.

“Dobrodošli svagdje. Ne trebaju slušati političare. Ja sam došla ovdje, nisam slušala nikoga, zato što mi je lijepo. Je l' tako?”, navodi turistica Susie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo