izmijenjene trase / Vozači, oprez! Ovog vikenda u Zagrebu moguće velike gužve, evo koje obilazne pravce koristiti

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Brojni događaji ovog vikenda u Zagrebu dovest će do popriličnih promjena u prometu

20.9.2019.
17:24
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ove subote i nedelje u Zagrebu će se od 8 do 24 sati održavati utrka 'Brzi i žestoki' i zbog nje bit će zatvoren promet na potezu Hrvatske bratske zajednice (istočni i zapadni kolnik), Ulica grada Vukovara (dva prometna traka južnog kolnika uz HBZ) te nadvožnjak Slavonske avenije (sjeverni kolnik uz HBZ), javlja Net.hr.

Zbog ove utrke mijenjaju se i trase autobusnih linija koje kreću s Glavnog kolodvora te linija 107 (Jankomir-Žitnjak). Umjesto ravno po Ulici Hrvatske bratske zajednice, obilazak će biti preko Ulice grada Vukovara i Držićeve avenije, nakon čega linije 218 i 281 idu na Slavonsku, linije 219, 220 i 229 desno na Aveniju Dubrovnik, a linije 221, 241, 242 i 268 preko Mosta mladosti i dalje na Aveniju Dubrovnik i Aveniju Većeslava Holjevca prije nego što nastave uobičajenim trasama. Na povratku koriste se iste trase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Određene autobusne linije vozit će izmijenjenim trasama

Linija 234 će s Glavnog kolodvora skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno u Držićevu nastaviti preko Mosta mladosti i skrenuti desno u Aveniju Dubrovnik, a zatim lijevo u Antalollovu ulicu i dalje redovnom trasom do krajnjeg odredišta.

Samo sutra između 8 i 24 sata, autobusne linije 107,  166,  310, 311 i 313 prometovat će djelomično izmijenjenim trasama. Linija 107 će sa Žitnjaka prometovati redovnom trasom do skretanja prema Ulici Hrvatske bratske zajednice te će nastaviti vožnju ravno Slavonskom avenijom i dalje redovnom trasom do Jankomira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linije 166, 310, 311 i 313 će s terminala Glavni kolodvor skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, desno u Aveniju Marina Držića, nastaviti vožnju preko Mosta mladosti, skrenuti desno na Aveniju Dubrovnik, a zatim lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i dalje uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

U središtu grada održava se utrka #BeActive

U sklopu Europskog tjedna sporta sutra se održava #BeActive utrka građana. Trasa utrke je središtem grada. Iz tog razloga će će između 11.50 i 13.30 biti zatvoren promet od  Vončinine ulice na istoku, Vlaške na jugu, Tuškanca na zapadu i Vrančićeve ulice na sjeveru. Od Vončinine ulice se neće moći skrenuti desno prema zapadu, dok će se Smičiklasovom moći skrenuti samo lijevo, u pravcu istoka. Kod Gupčeve zvijezde skretat će se na Mirogojsku cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet će biti zatvoren na Cmroku prema Jurjevskoj, dok će u Mesničkoj biti na snazi privremena regulaciju prometa. Autobusne linije i tramvaji bit će propuštani ovisno o trkačima na stazi. Garaža na Langovu trgu imat će zabranu ulaza od 11.50, a moći će se samo izaći na Palmotićevu. Garaža Kaptol imat će samo izlaz na Medvedgradsku prema Tkalčićevoj na Ribnjak.

U nedjelju se na Bukovcu Gornjem izvode radovi na kanalizacijskom priključku pa će između 7 i 20 sati ta ulica biti zatvorena za promet. Obilazak će biti preko Svetošimunske ceste, Avenije Gojka Šuška, Maksimirskom i Bukovačkom cestom. U ponedjeljak i utorak će zbog radova između 7 i 20 sati biti zatvorena Preradovićeva ulica na dijelu od Massarykove ulice do Ulice Petra Berislavića, a obilazak će biti Teslinom, zapadnim dijelom Trga Nikole Šubića i Hebrangovom ulicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo