Velika proslava /

Vijorile su se zastave i palile baklje diljem zemlje: 'Znali smo tog 5.8. da zajedno možemo što želimo'

Svečani mimohod zastava ratnih postrojbi prošao je kroz nekoliko hrvatskih gradova

5.8.2020.
20:55
VOYO logo

Obilježila se Oluja i u ostatku zemlje. Velika proslava u Rijeci počela je spektakularnom bakljadom, a održan je i mimohod središtem grada.  Zastave su se viorile i u drugim gradovima, ali i u moru na dubini od 40 metara. 222 baklje za toliko poginulih branitelja iz Primorsko-goranske županije.

Mimohod preko Korza

Veličanstven prizor 4. godinu za redom na Krčkom mostu u režiji navijača Rijeke. Četvrt stoljeća od Oluje u Rijeci je obilježeno i svečanim mimohodom preko Korza. Za mnoge, danas se miješaju osjećaji ponosa i tuge.

''Ja sam imao 22, on 18, pobjegao je iz škole i čuvao sam ga kao da sam mu stariji brat, a danas emocije poslije 25 godina, nešto prekrasno'', kazao je Stanislav Pejaković, hrvatski branitelj iz Rijeke.

Za čovjeka koji je zaslužan za proslavu Oluje u Rijeci - sjećanja ne blijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tog 5.8. kada smo čuli da je Knin oslobođen, to su emocije ponosa, snage, zadovoljstva. Znali smo da smo kao država, vojska, snažni i da zajedništvom možemo napraviti što god želimo'', kazao je Perica Prpić, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“.

Svečani mimohod zastava ratnih postrojbi prošao je i centrom Pule. Zbog korone u gradovima puno manji broj sudionika. Branitelji su prošli i centrom Splita gdje je sve završilo velikim vatrometom uoči Oluje.

Image
25 GODINA NAKON OLUJE /

RTL donosi priču prve žene koja se popela na kninsku tvrđavu: 'To mi je apsolutno najbolji trenutak u životu'

Image
25 GODINA NAKON OLUJE /

RTL donosi priču prve žene koja se popela na kninsku tvrđavu: 'To mi je apsolutno najbolji trenutak u životu'

Zastave na balkonima

Zastave na prozorima i balkonima, iako ne u velikom broju, mogle su se vidjeti diljem zemlje. Mnogi su odlučili ostali kod kuće i zbog epidemiološke situacije tako obilježiti Oluju. U Zagrebu je održana i svečana smjena straže.

''Dovela sam svoju dragu dječicu da vide smjenu straže. Meni je Oluja posebno teška jer je moj brat poginuo u Oluji prije 25 godina'', kazala je Nada Habuš iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu 25 obljetnicu građani će imati po čemu pamtiti.

''Po koroni svakako. Kao i uvijek bilo bi drugačije, veća proslava, više ljudi. Malo je sve drugačije.'', kazala je Biserka iz Zagreba.

''Ove godine se osjeća se lagani zaokret u našoj politici jer idemo za tim da pomirimo ova dva naroda i da to sredimo'', porokomentirao je Davor iz Splita.

Hrvatska trobojnica na ulicama, prozorima, balkonima ali i pod morem. Na 40 metara dubine, ovaj veliki dan, ronilački ovaj klub Leut iz Blaca raširio je hrvatsku zastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo