'To je bilo apsolutno šokantno' / Užas u Lici: podivljali stršljenovi izboli motocikliste, neki jedva spašeni u posljednji čas!

Image
Foto: HGSS

Neki su jedva izvukli živu glavu nakon napada stršljena, a za sudjelovanje na utrci se prijavilo 250 vozača iz osam zemalja

14.9.2015.
22:04
HGSS
VOYO logo

U nedjelju je za vrijeme utrke Extreme Enduro Lika 2015, održanoj u mjestu Konovac Kupirovački, desetine motociklista izbo roj stršljena, piše Zadarski.hr.

Neki su jedva izvukli živu glavu nakon napada stršljena, a za sudjelovanje na utrci se prijavilo 250 vozača iz osam zemalja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio apsolutni užas. Valjda je netko od vozača „zakačio“ roj stršljena koji su onda podivljali. Uvlačili su im se pod kacige i ubadali ih u vrat i po ramenima. Strava i užas. Neki vozači nisu alergični pa su se mogli bez posljedica zaustaviti ili čak nastaviti utrku, ali bilo je desetak vozača sa jakim alergijskim reakcijama koje su opasne po život, tada dolazi do anafilaktičnog šoka i najčešće do vrlo brze smrti", izjavio je IvicaGalac, član zadarskog HGSS-a, koji je sa kolegom bio u osiguranju utrke, uz liječnički tim.

"Navikli smo u našem poslu na zbrinjavanje ozlijeđenih u smislu prijeloma i sličnih ozljeda, a ovo je bilo nešto potpuno drugačije i šokantno sa tim podivljalim stršljenovima. Jednog stranog državljana toliko su izboli da smo mi sa našim quad vozilom morali otići na to mjesto. Brzom intervencijom spašen mu je život, jer je ostao ležati na mjestu događaja, dobio je jaku alergijsku reakciju, mučninu, osip, temperaturu. Stršljeni su ga izboli na šest mjesta. Svaka sekunda je bila bitna. Sa quadom smo ga doveli do liječničkog tima, dežurni liječnik dao mu je antialergijsku injekciju i stanje mu se normaliziralo", ispričao je Galac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su napali stršljeni, što se ne pamti na ovoj utrci koja se održava tri godine, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo