EKSKLUZIVNO / USKOK za RTL: Poruke Rimac i Turudića su u spisu koji su formirani za optužnicu

Image
Foto: P. Macek/M. Prpic/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija

Policija je zaplijenila mobitele Josipe Pleslić (ex Rimac) nakon njezina uhićenja. U njima je bilo preko 300 tisuća poruka

5.2.2024.
14:07
P. Macek/M. Prpic/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Poruke koje su Josipa Pleslić (ex Rimac) i Ivan Turudić razmjenjivali putem WhatsAppa nalaze se u sudskim spisima. Potvrdio nam je to USKOK.

"Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da je tijekom istrage koju je ovaj Ured vodio protiv okrivljenice Josipe Rimac provedena dokazna radnja pretrage njezinih mobilnih uređaja.
Cjelokupna komunikacija, kao i ostali podaci koji su pronađeni tom pretragom, pohranjeni su u digitalnom obliku. Navedeni cjeloviti podaci priloženi su uz zapisnik o pretrazi kao njegov sastavni dio, a nalaze se u sudskim spisima koji su formirani povodom optužnica koje je ovaj Ured 18. veljače 2022. i 29. prosinca 2022. podigao protiv imenovane pred Županijskim sudom u Zagrebu", odgovorili su nam iz USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUNO TOGA ZA OBJASNITI /

Turudić: Do jučer glavni favorit, a danas pravda prirodu odnosa s 'kninskom kraljicom'

Image
PUNO TOGA ZA OBJASNITI /

Turudić: Do jučer glavni favorit, a danas pravda prirodu odnosa s 'kninskom kraljicom'

Policija je zaplijenila mobitele Josipe Pleslić nakon njezina uhićenja. U njima je bilo preko 300 tisuća poruka, a kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić samo je zadnji u nizu koji se našao u problemima jer Josipa ne zna za opciju "delete".

Josipa Rimac optužena je u postupku koji je potekao iz afere "Vjetroelektrane", a u kojem se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, pogodovanje izmjenama uvjeta za zakup državnog zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turudić i Pleslić (ex Rimac) snimljeni su na kavi 2015. godine, a od 2016. do 2020. su se dopisivali. Prepisku SMS poruka objavio je Jutarnji list.

Turudić je godinama tvrdio da nisu prijatelji. Odnosno, da su dobri, ali ništa posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Susreli smo se više puta iz raznih razloga. Jedanput me je tražila da joj pribavim neki pravilnik, poslovnik, neki javni dostupni dokument. Kad je počela govoriti o konkretnom predmetu, rekao sam joj da ne želim razgovarati", tvrdi Turudić.

POGLEDAJTE VIDEO: Turudić glavna tema vikenda: Hoće li Plenkoviću afera naštetiti pred izbore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo