kome se još 'tresu gaće'? / Turudić je samo posljednji u nizu onih koji su se našli u problemima jer Josipa ne zna za 'delete'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Kraljica' je čuvala i svoje stare mobitele, a oni će uskoro poslužiti kao školski primjer kriminala i kako funkcioniraju stvari u našoj državi

5.2.2024.
7:13
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Nakon uhićenja "kninske kraljice" Josipe Rimac, danas Pleslić, policija je zaplijenila njezine mobitele. U njima je bilo preko 300 tisuća poruka. Kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić samo je zadnji u nizu koji se našao u problemima jer Josipa ne zna za opciju "delete".

"Kraljica" je čuvala i svoje stare mobitele, a oni će uskoro poslužiti kao školski primjer kriminala i kako funkcioniraju stvari u našoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako smo se već iščuđavali njezinim prepiskama s bivšom ministricom regionalnog razvoja EU fondova Gabrijelom Žalac u kojima su "radile" na tome da Milenko Bašić dobije dozvolu za gradnju vjetroelektrana.

Image
PUNO TOGA ZA OBJASNITI /

Turudić: Do jučer glavni favorit, a danas pravda prirodu odnosa s 'kninskom kraljicom'

Image
PUNO TOGA ZA OBJASNITI /

Turudić: Do jučer glavni favorit, a danas pravda prirodu odnosa s 'kninskom kraljicom'

Optužena nakon afere 'Vjetroelektrane'

Josipa Rimac optužena je u postupku koji je potekao iz afere "Vjetroelektrane", a u kojem se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, pogodovanje izmjenama uvjeta za zakup državnog zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji su se nagodili bila je i Ana Mandac, bivša pomoćnica bivšeg ministra gospodarstva Darka Horvata. I Mandac je, poput "kninske kraljice", čuvala sve poruke koje je razmjenjivala. Na osnovu njih prvi put je u Hrvatskoj uhićen, tada, aktualni ministar - Darko Horvat.

Što još ima skriveno?

I ostali s kojima je Mandac komunicirala završili su na optužnici: bivši ministri Josip Aladrović, Boris Milošević i Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko godina čitanja poruka kasnije, istražitelji su došli do Dijane Vican, rektorice Sveučilišta u Zadru, za koju USKOK sumnja da je pogodovala tvrtki Graditelj svratišta d.o.o., a sve na temelju dogovora s Josipom Rimac. Što još ima skriveno među porukama, uskoro ćemo otkriti.

POGLEDAJTE VIDEO: Turudić glavna tema vikenda: Hoće li Plenkoviću afera naštetiti pred izbore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo