URUŠAVA SE JOŠ JEDNA GRADSKA VLAST? / Krenule ostavke, a gradonačelnica samu sebe imenovala u skupštinu komunalne tvrtke

Image

Pitanje koje najviše intrigira jest, što će se događati sa zamjenicima gradonačelnice, Glavanom i Zlatkom Ugrinom?

8.7.2019.
21:58
VOYO logo

Je li sinjska vlast pred urušavanjem, glavno je pitanje kuloara kada je riječ o političkoj sceni grada Sinja. Domino-efekt ostavki počeo je sa čelnikom Nezavisne liste, dr. Stipislavom Jadrijevićem, a nastavio se s ostavkom predsjednika Nogometnog kluba "Junak" Duje Maleše te Denisa Glavana, prvog čovjeka košarkaškog kluba "Alkar". Kako piše Slobodna Dalmacija, sada je jasno da je urušavanje vlasti u Sinju počelo.

Naime, saznalo se da je još 18. lipnja dr. Jadrijević odstupio s dužnosti sinjskog člana Skupštine tvrtke "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine". Nakon što je s te dužnosti odstupila Ankica Panza, bivša gradska pročelnica, na funkciju je Jandrijevića u kolovozu 2018. imenovala gradonačelnica Sinja Kristina Križanac. Nakon Jandrijevića, Maleša i Glavana, ostavku je podnio i Filip Klarić Kukuz, vijećnik Nezavisne liste koji je ujedno bio predsjednik Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će na koja mjesta?

U Skupštinu komunalne tvrtke "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine", gradonačelnica Križanac imenovala je samu sebe s obrazloženjem da je preuzela odgovornost jer je tvrtka nominirana investitorom projekta kanalizacijskog sustava poznatog kao Aglomeracija Sinj i Aglomeracija Trilj, Otok, Dicmo, vrijednog više od 550 milijuna kuna, a koji se najvećim dijelom financira iz fondova Europske unije, piše Slobodna Dalmacija.

Image

05.08.2017., Sinj - Kristina Krizanac gradonacelnica Sinja, Tradicionalna hrvatska viteska igra na konjima Coja odrzava se svake godine jedan dan prije Sinjske Alke na godisnjicu pobjede nad turskim osvajacima 14. kolovoza 1715., na taj dan je 700 hrvatskih vojnika iz Sinja uspjelo odbiti navalu vojske turskog seraskera Mehmed- pase Celica koja je brojala 60 000 vojnika. Sinjska alka je od 2010. godine upisana na UNESCO-v popis nematerijalne svijetske bastine u Europi. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

U kuloarima se kalkulira tko bi mogao doći na čelna mjesta u uprava sportskih klubova "Junak" i "Alkar" pa bi mnogi voljeli vidjeti na toj dužnosti upravo Klarića Kukuza. Milan Smoljo postavljen je na mjesto direktora "Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine". Spomenuta politička opcija držala je sve u svojim rukama pa su na mjesto direktora direktora komunalne tvrtke "Kamičak" postavili Petra Govorušića, te Nediljku Dolić na čelno mjesto u predškolskoj ustanovi "Bili cvitak". No, kroz desetljeće vladavine još nisu uspjeli ovladati Viteškim alkarskim društvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje koje najviše intrigira jest, što će se događati sa zamjenicima gradonačelnice, Glavanom i Zlatkom Ugrinom? Hoće li oni podnijeti ostavke na dužnosti u lokalnoj vlasti, koje, kako piše Slobodna Dalmacija, obavljaju profesionalno? Ako su i dalje vjerni Jadrijeviću, tada su "razapeti" između liste kojoj pripadaju i gradonačelnice pa se postavlja pitanje, kako mogu nastaviti s obavljanjem dužnosti i hoće li im Križanac oduzeti vlast.

Međutim, ako se to pak dogodi otvara se pitanje hoće li ih porezni obveznici do isteka mandata plaćati, čak i bez njihovu obvezu dolaska na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo