SUNČANI USKRSNI VIKEND /

Zadar napunili turisti, najhrabriji su se i okupali: 'Na Tri kralja imali smo 50 godina braka mraka...'

U Hrvatskoj smo imali otprilike 10 posto više turista od početka siječnja do danas, dok je u Zadru to čak 24 posto više

20.4.2019.
18:47
VOYO logo

Prema datumu kasniji Uskrs uvijek je dobar pokazatelj dolazeće turističke sezone. 

RTL-ova novinarka Nikolina Radić kazala je u RTL-u Danas da je predsezona u Dalmaciji jako dobra, a u cijeloj Hrvatskoj smo imali otprilike 10 posto više turista od početka siječnja do danas, dok je u Zadru to čak 24 posto više dolazaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hrvatska ove godine ima veliku konkurenciju u Mediteranskim turističkih državama, posebno Grčkoj i Turskoj, koje su drastično snizile cijene aranžmana i hotelskog smještaja. No, oni koji vode hrvatski turizam kažu da se ta kriza u Dalmaciji ne bi trebala toliko osjetiti jer oni ciljaju na publiku koja traži hotelski smještaj, dok kod nas ima mnogo apartmana, kazala je RTL-ova novinarka Nikolina Radić. 

Sunčani uskrsni vikend napunio zadarske ulice turistima

Sunčani uskrsni vikend oživio je Kalelargu i napunio zadarske ulice turistima. Djevojke u zadarskoj nošnji dijelile su im ukrasne uskrsne pisanice. Bilo je i onih koji nisu propustili priliku da već oko podneva zaplešu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da. Ali sad sam umorna i noge mi se tresu, hahaha", kazala je Lee iz Južne Koreje. Na svakom koraku bila je gužva, a tradicionalni suveniri su se dobro prodavali. "Hrvatska ima vrlo jedinstvenu kulturu, sviđa mi se atmosfera na obali", rekao je Amerikanac Seam. 

"Krenuli smo iz Zagreba i vozili do ovamo. Ovo je fantastično mjesto", kazao je Nijemac Venkat. Razdoblje uoči uskrsnog vikenda pokazalo je da je u Zadru ove godine oko četvrtinu turista više nego lani.

"Dolaze ljudi iz Austrije, Italije, Slovenije, Češke, pa imamo i raznih gostiju iz Kine, Koreje, Japana, veći postotak i dolazaka Amerikanaca tako da vjerujem da će ova sezona zaista biti dobra", kazao je direktor Turističke zajednice Zadra Mario Pavleka. 

Na najfrekventnijem turističkom punktu u gradu - Pozdravu Suncu i Morskim orguljama - nisu se snimali samo turistički selfiji.  Bračni par koji je cijeli radni vijek proveo u Švicarskoj doveo je na praznike cijelu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo 70. rođendan mog supruga. Na Tri kralja imali smo 50 godina braka mraka, kako hoćete zvati, i kćer smo krstili", kazala je Anka Uzelac iz Švicarske. "Predivno je i jedinstveno biti ovdje za Uskrs kod Orgulja i oduševljeni smo", kazala je Silvana iz Švicarske. 

Visoke temperature napunile su i plaže. Na kupanje se ipak malo tko odlučio. "Kupao sam se jučer, hladno je, 15-16 stupnjeva", kazao je Mikael iz Švedske. Uskrsni blagdani na plaži ipak su bonus kojemu se malo tko nadao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo