španjolska u problemima / U Hrvatskoj je trenutno više od 800 tisuća turista: Pogledajte iz kojih zemalja ih je najviše

Kako bi se pripremili za novi val, ponovno su Španjolci aktivirali nekoliko hitnih odjela za COVID pacijente

21.7.2021.
18:31
VOYO logo

Hrvatska je trenutačno najsigurnija zemlja na Mediteranu. Prema njemačkom institutu Robert Koch, koji promatra epidemiološku situaciju na razini županija, Hrvatska je i dalje u zelenom, uz izuzetak Zadarske županije - poručili su Hrvatske udruge turizma.

Posljednji podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kažu da imamo incidenciju od 33 zaražena na 100 tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana, te 19 zaraženih u posljednjih sedam dana. Trenutačno stojimo puno bolje od konkurenata - poput Grčke, Portugala i Španjolske, a s brojkama su se pohvalili i u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je danas bio koordinacijski sastanak kako bi izvukli što bolju sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj ljetuje 840 tisuća turista, što ujedno znači da ih je 142 tisuće više nego lani u ovo vrijeme. Najviše ih je iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Austrije i Češke.

A da treba biti oprezan pokazuje i primjer Španjolske gdje je sezona odlično krenula, da bi se ubrzo epidemiološka situacija naglo pogoršala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno je Španjolska crvena na karti i ima 582 zaraženih na milijun stanovnika, pa se ondje ubrzano pripremaju za ponovno osposobljavanje covid odjela. Ministarstvo zdravstva ističe kako 83 posto zaraženih nije cijepljeno. Kako bi se pripremili za novi val, ponovno su aktivirali nekoliko hitnih odjela za COVID pacijente. Trenutačnom situacijom zabrinuti su i građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo