GRADI SE PUNOM PAROM / Turistički bum u Novalji: gradić s 3.500 stanovnika u sezonu ulazi s 22.000 ležajeva

Zahvaljujući turističkom bum destinacije za ludu zabavu, Novalja je gradić koji ima jedan od najvećih BDP-a po glavi stanovnika u Hrvatskoj. Svake sezone, pa tako i ove, imaju oko 2000 novih turističkih kreveta

10.5.2016.
19:17
VOYO logo

Sezona ludog partijanja po kojem se Novalja svrstala uz bok svjetski razvikanih destinacija poput Ibize još nije počela. Zrće još spava, no najpoznatija hrvatska plaža za zabavu uskoro će se razbuditi.

Novim drvoredom palmi, Zrće, industrija zabave na kojoj je narasla i destinacija Novalja, osvježilo se za početak sezone koja se otvara 25. svibnja kada počinje prvi glazbeni festival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do početka sezone u Novalji se zida i gradi punom parom. Treba iskoristiti svaki trenutak do 15. lipnja kada stupa na snagu zabrana radova na otvorenom. 

Uz 2000 novih, Novalja će ove godine imati oko 22.000 turističkih ležajeva. Ali, samo dva posto ukupnog smještaja u Novalji čini hotelski smještaj.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da je negdje 4 ili 5 hotela u pripremi dokumentacije, neki su počeli već sa izgradnjom. Tako da vjerujem da Novalja sigurno kroz pet, šest godina može osnažiti taj udio hotelskih, visoko kategoriziranih objekata", rekao je Boris Šuljić, hotelijer i član Turističkog vijeća Novalje.

Cijena smještaja kreće se od 50 do 300 eura po danu, ali, to su ipak ekstremi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra je cijena apartmana, može se postići po krevetu dobru kvalitetu, vrlo vjerojatno više nego što je to uobičajeno na Jadranu. Stotinjak eura kad vlasnik dobije za 4-krevetni apartman, to je dobra cijena u prosjeku", rekao je vlasnik turističke agencije Zlatko Škunca.

Razvoj destinacije i neke nove goste donijela bi i izgradnja marine o kojoj će Novaljci krajem svibnja odlučivati na referendumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo