ZAVRŠEN NATJEČAJ / Tomašević imenovao novog šefa ZET-a: 'On je iskusni menadžer koji je u proteklih 20 godina upravljao važnim institucijama'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Žičara će se, nadam se, otvoriti do Skijaškog kupa. Nadam se da će to biti uskoro, u ovoj skijaškoj sezoni. Skijalište otvaramo uzevši u obzir meteorološke prilike'

14.12.2021.
9:58
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je održao redovnu konferenciju za medije.

"Završen je natječaj za novu Upravu ZET-a. Novi direktor je Marko Bogdanović. On je iskusni menadžer koji je u proteklih 20 godina upravljao važnim institucijama. Radio je na poslovima restrukturiranja i spajao je različite projekte te je radio na obnovljenim izvorima energije. Stupit će na tu dužnost potkraj siječnja", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završili smo natječaj za pročelnicu Ureda gradonačelnika i to je gospođa Martina Jurišić. Dobar dio službi iz Ureda gradonačelnika prelazio u tehnički dio. Prijavilo se 24 kandidata."

O skijalištu na Sljemenu i žičari

"Žičara će se, nadam se, otvoriti do Skijaškog kupa. Nadam se da će to biti uskoro, u ovoj skijaškoj sezoni. Skijalište otvaramo uzevši u obzir meteorološke prilike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ORGANIZACIJA JE UŽASNA' /

Zagrebački Advent je podbacio? 'Prije je možda bilo i pretjerivanja, ali ovo sada je jadno i bijedno'

Image
'ORGANIZACIJA JE UŽASNA' /

Zagrebački Advent je podbacio? 'Prije je možda bilo i pretjerivanja, ali ovo sada je jadno i bijedno'

O mjeri roditelj-odgojitelj

"Tužba nije stigla, ja šator ne vidim. Prosvjed nije zabranjen, sve je to legitimno. Korisnici mogu ulagati tužbe. S obzirom na financijsku situaciju i kapacitete vrtića, donijeli smo odluku prošli tjedan. Ta odluka stupa na snagu u svibnju i vidjet ćemo još kako ćemo ublažiti neke posljedice i kako možemo pomoći roditeljima. Moramo prekinuti taj začarani krug. Stalno se govori kako će revidiranje mjere roditelj-odgojitelj stvoriti kaos, a s druge strane vrtići se nisu gradili zadnje četiri godine. U sljedeće dvije godine mislimo izgraditi 12 dječjih vrtića", objasnio je Tomašević.

O slučaju Severina

Komentirao je i optužnicu protiv Gzima Redžepija za trgovanje utjecajem u slučaju skrbništva nad Severininim sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je bilo tko utjecao na postupak, trebao bi itekako odgovarati za to, da to nikome više ne padne na pamet", rekao je.

O fondu solidarnosti

"Fond solidarnosti se može financirati i moguće je financirati isključivo obnovu zgrada, i to konstrukcijsku obnovu, a ne do vraćanja u njegovo prvobitno stanje. Grad Zagreb je zajedno s državom revidirao štetu. Govorimo o nekom iznosu od pet milijardi kuna. Grad Zagreb je dobio dio novca Fonda solidarnosti. Tu su tri područja financirana, jedno je područje škola, zatim nešto manji iznos za vodoopskrbu i zadnje nešto malo za prometnu infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mali su iznosi jer su bile male štete, odnosno mali popravci. Razlika se mora financirati iz drugih izvora. Ono što smo reformirali Vladu prije mjesec dana je da od milijardu i 200 tisuća kuna, možemo iskoristiti nekih 600-700 milijuna kuna."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo