RODITELJI BIJESNI /

Učenik koji je radio probleme isto ponavlja i u novoj školi. Ovako je Tomašević govorio: 'Bilo je 18 intervencija'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell/RTL

Kad je riječ o ulozi Grada Zagreba, gradonačelnik se osvrće na činjenicu da je državna agencija čak 18 puta intervenirala, no unatoč tome, problem nije riješen

4.10.2024.
9:27
Goran Stanzl/Pixsell/RTL
VOYO logo

Učenik zbog kojeg je cijeli razred napustio jednu zagrebačku osnovnu školu premješten je u drugu školu, ovoga puta u Novi Zagreb. No, prema nekim informacijama, problemi su se ponovili i u novoj školi po dječakovom dolasku. Zbog toga su se roditelji učenika okupili danas u 8:30 ispred škole kako bi izrazili nezadovoljstvo.

"Situacija je strašna, svi su u šoku. Roditelji su očajni", izjavila je jedna majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
I DALJE PO STAROM /

Učenik zbog kojeg se ispisao cijeli razred radi probleme i u drugoj školi. Roditelji stižu pred školu

Image
I DALJE PO STAROM /

Učenik zbog kojeg se ispisao cijeli razred radi probleme i u drugoj školi. Roditelji stižu pred školu

Prije dva tjedna, o slučaju je za RTL govorio i zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomašević.

U slučaju problematičnog učenika zbog kojeg je ukinut cijeli razred, gradonačelnik objašnjava kako ne vidi svoju osobnu odgovornost za situaciju. Iako je Grad osnivač škole, škola ima svoju autonomiju u postupanju, objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu navodi da su školske vlasti postupale prema uputama i dogovorima postignutim na sastanku s Ministarstvom, održanom 9. rujna. Ističe da trenutni institucionalni i regulatorni okvir nije prilagođen ovakvim izazovnim situacijama.

"Ono što treba znati je i što mislim da se svi akteri slažu, da ovdje imamo neadekvatan institucionalni okvir, regulatorni okvir za ovakve situacije. Ja ne mogu, naravno, sada govoriti o detaljima i ne smijem zbog uopće prava djece, sigurnosti... Međutim, očito je da za ovakve slučajeve nije adekvatan regulatorni okvir i Ministarstvo mora mijenjati zakon", rekao je Tomašević.

Kad je riječ o ulozi Grada Zagreba, gradonačelnik se osvrće na činjenicu da je državna agencija čak 18 puta intervenirala, no unatoč tome, problem nije riješen.

"Ono što škola može reagirati jest ono što je dozvoljeno zakonom. Ako je zakonom manevarski prostor nikakav onda ne može postići bolje od toga", rekao je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju pogledajte OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: S učiteljicom zaključani u učionici: Roditelji nakon drame u zagrebačkoj školi: 'Teror tog učenika traje pola godine. djeca nam idu na psihijatriju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo