Zabrana nastupa / Thompson: 'Jugokomunisti neće prestati napadati vrijednosti hrvatske države'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Marko Perković Thompson komentirao je otkazivanje njegova koncerta u Mariboru i izjavio da je zadovoljan reakcijama hrvatskog državnog vrha

21.5.2017.
16:10
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Marko Perković Thompson trebao je ove subote, 20, svibnja, nastupati u Mariboru, no koncert mu je zabranjen, pa je stoga ostao u Splitu. Zabrana njegovog koncerta je postala politička tema s obje strane granice, a na zabranu nastupa su reagirali i hrvatski premijer te predsjednica. U nedjeljem intervjuu za Večernji list, pjevač je prokomentirao zabranu naglasivši da je zadovoljan reakcijom hrvatskog državnog vrha, te da očekuje od njih da zaštite njega, i sve ostale njegove kolege koje žele raditi u EU.

"Nije važno hoće li promijeniti situaciju i oslabiti pritiske ili ne jer taj jugokomunistički ološ neće nikada prestati napadati vrijednosti hrvatskog naroda i hrvatske države, pa tako ni one koji o tim vrijednostima progovaraju, koji te vrijednosti žive i slave", rekao je Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Glavašević uzvratio 'Thompsonovcima' Tuđmanovom izjavom o HOS-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'Thompsonovi rasprodani koncerti diljem Hrvatske i inozemstva potvrđuju da je glazbenik broj jedan u Hrvatskoj'

>> 'Thompsonovci' spustili Glavaševiću citirajući mu oca: 'Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Slovenci zabranili koncert Thompsona: 'Za nas bi to bio sigurnosni rizik'

>> Zašto Slovenci traže zabranu koncerta Thompsona, ali ne i Čorbe i Cece: provjerili smo što kažu Mariborčani 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da misli da je državni vrh reagirao videći i procjenjujući da problemi oko njegovih nastupa nisu više problem pojedinca ili jednog koncerta, već postaju problem ljudskih prava, politički problem, pravni, itd, te je kazao da su, po njegovom mišljenju, u proteklih deset, petnaest godina državom vladale takve garniture "koje su ili direktno štetile ili podvijale rep i šutjele pa od njih nismo niti očekivali niti tražili nekakvu reakciju". Dodao je i da je zahvalan svojim obožavateljima sa fan stranice na reakcijama. 

Na komentar da je otkazivanje njegova koncerta postalo politički slučaj u Sloveniji, rekao je da to nije izazvao on, te da ga iznenađuje slabost demokratskih snaga u Sloveniji. "Nevjerojatna je činjenica da jedna europska država, pritom članica NATO-a, ne može osigurati jedan koncert, a trebala bi osigurati stotine kilometara schengenske granice u jeku migrantske krize i drugih burnih politički zbivanja u svijetu", kazao je za Večernji list

Na pitanje zbog čega je ovaj mariborski koncert bio kap koja je prelila čašu, nakon što mu je prije tri tjedna otkazan koncert u Austriji, rekao je da je razlog otkazivanja drugačiji, budući da mu tamo koncert nije otkazala policija već da se radilo o samovoljnoj odluci gradonačelnika da im otkaže dvoranu kojom upravlja grad, zbog pritisaka pojedinih udruga. Dodao je i da "vjeruje u demokratske, domoljubne snage u Sloveniji i njihovu konačnu pobjedu, a time i održavanje koncerta", javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo