STOŽER JE UPRAVO DONIO NOVE ODLUKE ZA TRI ŽUPANIJE: / Ograničava se broj ljudi na proslavama, izražavanje sućuti bez bliskog kontakta...

Image
Foto: POOL
25.9.2020.
17:12
POOL
VOYO logo

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas, na prijedlog stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske i Zagrebačke županije, donio tri Odluke koje stupaju na snagu od subote 26. rujna.

Image
U HRVATSKOJ 223 NOVOZARAŽENIH I 5 PREMINULIH: /

Nacionalni stožer donio nove odluke za tri županije

Image
U HRVATSKOJ 223 NOVOZARAŽENIH I 5 PREMINULIH: /

Nacionalni stožer donio nove odluke za tri županije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka za Krapinsko-zagorsku županiju

U Krapinsko-zagorskoj županiji se uvode nužne epidemiološke mjere u trajanju 15 dana prema kojima se zabranjuje izlazak korisnika domova za starije osim iz medicinskih razloga, zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga ne preporučuje se odlazak na skupove i obvezno je vođenje evidencije okupljenih u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja više od 20 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka za Zagrebačku županiju

Za Zagrebačku županiju se mijenja dosadašnja odredba za privatne svečanosti, proslave (momačke i djevojačke večeri, rođendani, prve pričesti), te za karmine na kojima sad može biti prisutno najviše 20 osoba. Na pogrebima i posljednjim ispraćajima se po novome mora samo držati propisana fizička distanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere u Zagrebačkoj županiji vrijede do 31. listopada.

Odluka za Virovitičko-podravsku županiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Virovitičko-podravsku se produžuju već postojeće mjere za još 14 dana.

Podsjetimo, riječ je o idućim mjerama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
    • Na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba. Iznimno, može biti do 100 ako se održavaju u prostorima u kojima se za jednu osobu koja će biti prisutna na svadbenoj svečanosti može osigurati najmanje 4 kvadrata neto površine.
    • Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 50 osoba.
    • Na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, izložbe i slično) ograničava se broj osoba koje mogu biti prisutne na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 kvadrata neto površine, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je i nošenje maski za lice ili medicinskih maski.
    • Sahrane se održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom
    • Preporuka zaposlenicima zdravstvenih ustanova i zaposlenicima pružateljima socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblike usavršavanja zaposlenika (kongresi, simpoziji, predavanja, radionice i slično) te druga okupljanja na kojima je prisutan veći broj sudionika.
    • Preporuka umirovljenicima da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba

Situaciju oko koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo