Direktor HTZ-a /

Staničić za RTL: 'Je li Hrvatska turistički prvak Mediterana? Sudeći po brojkama, sigurno jest...' Evo što kaže o 2022. godini

'Veseli podatak da u Hrvatskoj bilježimo i dalje puno turista. Mislimo da možemo biti optimistični za nastavak postsezone', kazao je Staničić

28.8.2021.
18:40
VOYO logo

Zadnji je vikend špice sezone - ljeta u kojem smo gotovo pa dostigli rekordnu 2019. godinu. Prema najnovijim podacima sustava e-visitor u Hrvatskoj je trenutačno 870 tisuća turista, 770 tisuća stranih.

Gost RTL-a Danas bio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. S njim je razgovarala Maja Brkljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo reći da je ovo jedan od posljednjih vikenda veće smjene turista. Veseli podatak da u Hrvatskoj bilježimo i dalje puno turista. Mislimo da možemo biti optimistični za nastavak postsezone", kazao je Staničić i dodao:

"Možemo očekivati daljnju smjenu turista, veći broj odlazaka od dolazaka. Važno je da budemo i dalje narančasti. Ciljamo na najvažnije tržište, Njemačku, za očekivati je veliki broj Njemaca, Austrijanaca, Sloevanaca. Najavljen je i veći broj letova iz Velike Britanije", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLOVOZ ZA PAMĆENJE /

Hrvatska dostigla 93 posto rekordne 2019. godine: Na moru i dalje 870 tisuća turista, gotovo dvostruko više nego lani!

Image
KOLOVOZ ZA PAMĆENJE /

Hrvatska dostigla 93 posto rekordne 2019. godine: Na moru i dalje 870 tisuća turista, gotovo dvostruko više nego lani!

Kaže da su očekivanja premašena.

"Cijeli turistički sektor je odradio sjajan posao, čestitam im. Treba spomenuti i ulogu Vlade. Tu su i konkretna, intezivna komunikacija i promicija na turističkim tržištima. Sve mjere Vlade su išle na ruku turističkom sektoru. Za očekivati je i buđenje kongresnog dijela. Ja vjerujem da će kroz mjere i pridržavanje mjera probuditi se kongresni dio ponude", rekao je Staničić.

Na pitanje je li Hrvatska definitivno turistički prvak Mediterana, kaže:

"Sudeći po brojkama, sigurno jest. Mi smo i dalje najsigurnija destinacija, imamo izniman rast u odnosu na prošlu godinu, približili smo se 2019...", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje vjeruje li da ćemo se dogodine izjednačiti s rekordnom 2019. ili je čak i premašiti, odgovara:

"Ne bi spekulirao o brojkama, brojke uvijek pokazuju neki trend. Važno je kioliko će zaraditi naši turistički djelatnici. Ja bi aludirao na to da treba raditi na kvaliteti, ulagati u kvalitetu. Treba dalje razvijati turizam", rekao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo