HITNA REAKCIJA /

Šok u zagrebačkom vrtiću! Djeci zabranili piti iz slavine, pomiješala se s fekalnom vodom?

Image

Riječ je o područnom objektu vrtića Jarun u naselju Gajevo. Analize potvrdile da u vodi ima koliformne bakterije

5.9.2024.
12:30
VOYO logo

U redakciju Danas.hr-a stigla je informacija da su navodno fekalije ušle u vodu koju koristi vrtić Jarun. Navodno su iz vrtića o svemu usmeno obavijestili roditelje te kako djeca ne smiju piti vodu u vrtiću nego da je došla cisterna s vodom u dvorište njihova objekta.

Riječ je o područnom objektu u naselju Gajevo na adresi Tomislava Martina Pušteka 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu smo pitali Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar koji je odgovorio da provodi redovito uzorkovanje kvalitete vode u gradskim vrtićima.

Image
I ŠTO SAD? /

Vrtić od 1. rujna trebao početi raditi u Dugom selu. Ništa od toga, roditelji očajni

Image
I ŠTO SAD? /

Vrtić od 1. rujna trebao početi raditi u Dugom selu. Ništa od toga, roditelji očajni

"U sklopu redovite kontrole u Dječjem vrtiću Jarun na jednoj slavini za pranje suđa u objektu vrtića u Puštekovoj ulici utvrđeno je da je uzorak vode kontaminiran kolifornim bakterijama. Na ostalim slavinama nije uočena bakterija. Vrtić je odmah postupio po savjetima sanitarne inspektorice. Kuhanje i pranje suđa premješteno je u drugi objekt vrtića, zatvoreni su ventili na slivnicama, a voda se koristi isključivo za ispiranje toaleta. Naručena je cisterna vode za piće koja je dostupna od 5 ujutro u dječjem vrtiću", odgovorili su iz Zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su i da je zamijenjena slavina na kojoj je uzorak bio kontaminiran, a preventivna dezinfekcija svih ostalih je u tijeku. "Naručeno je novo uzorkovanje vode, kako na svim slavinama u vrtiću, tako i na hidrantu iz kojeg voda dolazi prema vrtiću. Državni inspektorat je potvrdio da je vrtić postupio sukladno propisima. Odgojno-obrazovni rad odvija se bez poteškoća, nema primjedbi roditelja ni odgojitelja", stoji u njihovom odgovoru.

"ViO je proveo kontrolu kvalitete vode na najbližem dostupnom hidrantu kojom je utvrđeno da je kvaliteta vode prema svim ispitanim parametrima sukladna uvjetima koji su propisani Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analiza i monitorinzima vode namijenjene za ljudsku potrošnju. Dakle, voda izvan objekta je u potpunosti zdravstveno ispravna, a u objektu je je onečišćenje lokalizirano na jednu slavinu", rekli su nam iz Grada.

Poslali smo upit u DV Jarun. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo