milanović ima favorita / Saborski odbor za pravosuđe satima saslušava kandidate za predsjednika Vrhovnog suda: Evo što su neki od njih rekli

Na treći poziv javili su se sudac Radovan Dobronić, v. d. šefa Vrhovnog suda Marin Mrčela, sutkinja Lana Peto Kujundžić, odvjetnik Šime Savić te pravnica Barbara Gundić

9.9.2021.
18:47
VOYO logo

Saborski odbor za pravosuđe satima saslušava kandidate za predsjednika Vrhovnog suda. Na treći poziv javili su se sudac Radovan Dobronić, v. d. šefa Vrhovnog suda Marin Mrčela, sutkinja Lana Peto Kujundžić, odvjetnik Šime Savić te pravnica Barbara Gundić.

Predsjednika suda bira Sabor na prijedlog predsjednika Republike, a Zoran Milanović je dao do znanja da će predložiti suca Trgovačkog suda Dobronića. U opširnom izlaganju programa i odgovaranju na brojna pitanja zastupnika, što je trajalo dulje od četiri sata, naveo je da se zalaže za rješenja po uzoru na bliske europske države. Najavljuje i rješenje ovrha, a ne misli da su hrvatski suci lijeni niti da je sustav korumpiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavu novinarima Dobronić nije dao, kaže da je umoran. Program je predstavio i Marin Mrčela kojeg podržavaju suci ustavnog sud i koji je podsjetio kako je dogovor bio da svaki kanidat ima 15 minuta za iznošenje proograma. Odbacuje tvrdnje da je u njegovu slučaju riječ o sukobu interesa, kao i prozivke iz redova politike ne bježeći da u sustavu postoje problemi.

A očekuje se glasanje Odbora o kandidatima, što će dati sliku o tome kako bi kandidat kojeg predlaže predsjednik Republike mogao proći na saborskom glasanju na skorašnjem jesenskom zasjedanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo