POZITIVAN MEDICINSKI DJELATNIK U OSIJEKU: / Župan traži otvaranje trgovina bijelom tehnikom, odjećom i obućom

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom, riječ je o jednom medicinskom djelatniku KBC-a Osijek

20.4.2020.
11:36
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Županijski Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je još jednu konferenciju za medije na kojoj su objavili najnovije informacije o pandemiji koronavirusa. U protekla 24 sata testirano je 95 uzoraka, a na koronavirus je pozitivan jedan medicinski djelatnik u KBC-u Osijek koji je već bio u samoizolaciji. Hospitalizirano je 18 bolesnika, dva su skinuta s respiratora. Izliječenih je 27.

Policija nije zabilježila niti jedno kršenje mjera samoizolaciji. Župan Ivan Anušić rekao je da je još jednom poslan dopis i zahtjev nacionalnom Stožeru da se pekare otvaraju ujutro od 5 ili 6, javlja portal SiB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BEROŠ SE OTVORIO O PRIVATNOM ŽIVOTU, KAŽE DA GA NAJVIŠE BOLI NEPRAVDA: /

'Supruga kaže da bih trebao smiriti svoj južnjački temperament'

Image
BEROŠ SE OTVORIO O PRIVATNOM ŽIVOTU, KAŽE DA GA NAJVIŠE BOLI NEPRAVDA: /

'Supruga kaže da bih trebao smiriti svoj južnjački temperament'

Otvaranje svih trgovina

Osječko-baranjska županija je pokrenula još jednu inicijativu. Traže od nacionalnog Stožera otvaranje trgovina bijelom tehnikom, dječjom opremom, odjećom, obućom, tehničkom robom. "To su sve trgovine koje možemo pod određenim uvjetima i pravilima držati pod kontrolom i dostupnima našim žiteljima. Ta inicijativa ide danas, sačekat ćemo kako će odgovorit nacionalni Stožer", pojasnio je Anušić.

"U posljednjih desetak dana imamo mali broj novooboljelih, što je dobar rezultat, epidemija je pod kontrolom, ali to ne znači da je stvar gotova. Jedna pogrešna situacija, jedno pogrešno okupljanje može epidemiju ponovo rasplamsati i onda ćemo se dovest u situaciju da ćemo ponovo vraćati mjere koje su bile prije 15 dana, ali ne samo te mjere, nego možda i puno strože koje će možda zahtjevati karantenu dijelova grada, općina, županije. Nadam se da do toga neće doći", rekao je Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan je na kraju rekao da kreveti u dvorani Gradski vrt ostaju sve dok se i službeno ne završi epidemija koronavirusa.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike