DAN NAKON UHIĆENJA / Pokrenuta stranica podrške kutinskom gradonačelniku, ima svega dvadesetak pratitelja

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Dan nakon Babićeva uhićenja, žitelji Kutine odlučili su mu iskazati svoju podršku, zbog čega su pokrenuli stranicu podrške na Facebooku

16.12.2021.
17:14
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu ujutro uhićen je gradonačelnik Kutine, donedavni HDZ-ovac i bivši HSLS-ovac, Zlatko Babić zbog sumnje u trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika.

S kutinskom gradonačelnikom "pala" su još trojica: donedavni predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranica podrške

Dan nakon Babićeva uhićenja, žitelji Kutine odlučili su mu iskazati svoju podršku, zbog čega su pokrenuli stranicu podrške na Facebooku, naziva "Zlatko Babić Naš Gradonačelnik, Stranica Podrške Kutinskom Gradonačelniku''.

Image
UHLJEBLJIVANJE U EKO MOSLAVINI /

Kako je 'pao' kutinski gradonačelnik: Čini se da je zviždačica bila dovoljna... A što kažu građani? 'Očekivano...'

Image
UHLJEBLJIVANJE U EKO MOSLAVINI /

Kako je 'pao' kutinski gradonačelnik: Čini se da je zviždačica bila dovoljna... A što kažu građani? 'Očekivano...'

Svega nekoliko sati od pokretanja spomenute stranice podrške istu prati tek nešto više od 20 osoba, njih 23. No, zanimljiva je i činjenica da je stranica podrške pokrenuta kao stranica - restorana, zbog čega su pitanja koja im možete postaviti generirana (pitanja poput "kakvu hranu restoran poslužuje, gdje se nalazi, može li se vidjeti jelovnik...).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svrha stranice je, dakle, podrška kutinskom gradonačelniku, a ispod jedne (i jedine) objave građani mogu "uputiti podršku Našem gradonačelniku Zlatku Babiću".

Komentari, kao i pratitelji, nisu brojni. "Ima moju podršku da iskreno ispriča istražiteljima sve što se događa u Kutini", "A ništa, Zlajo, motaj kablove i gasi internet", "Ajmooooo", pisali su građani u komentarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhljebljivanje u Eko Moslavini

Podsjetimo, Babić je uhićen u USKOK-ovoj akciji nakon što je direktorica Eko Moslavine, Adrijana Cvrtila javno progovorila o uhljebljivanju po političkom nalogu u Eko Moslavini. Cvrtila je tvrdila da su joj nalagali koga će (ili neće) zaposliti kako bi se sačuvala koalicija HDZ-a i HSLS-a.

Babić je s Kindermanom dogovorio da će mu u zamjenu za njegov glas osigurati zaposlenje sina u tvrtki Eko Moslavina, koja je u većinskom vlasništvu grada. Sumnja se i da je s Kolsekom dogovorio da će mu u zamjenu za njegov glas osigurati povećanje plaće u tvrtki u kojoj je zaposlen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Babić je koristeći svoj položaj i autoritet gradonačelnika i predsjednika kutinskog HDZ-a, zatražio od Davora Kljakića, vijećnika i predsjednika Gradskog vijeća Kutine, da kod sada bivše direktorice Eko-Moslavine osigura zapošljavanje Kindermanova sina i povećanje plaće za Koloseka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo