'OVO SU TEŠKE OKOLNOSTI' / Plenković razriješio ministra Banožića dužnosti: 'Izražavamo žaljenje što je došlo do prometne nesreće i pogibije gospodina Šarića'

Vozač kombija poginuo je u subotu ujutro u teškoj prometnoj nesreći u Vinkovcima u kojoj je s osobnim automobilom sudjelovao i ministar obrane Mario Banožić 

11.11.2023.
14:40
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon teške prometne nesreće ministra Maria Banožića. Pritom je otkrio da ga je razriješio dužnosti.

Uvodno je izrazio sućut obitelji poginulog vozača, gospodina Šarića. Rekao je da izražavaju zabrinutost za zdravstveno stanje Banožića te da su u kontaktu s njegovom suprugom. "Izrazili smo sućut obitelji granonačelnika gospodina Šarića. U kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim okolnostima koje su teške, ja sam danas razriješio ovlasti ministra Maria Banožića kako bi ministartsvo moglo funkcionirati", rekao je. Njegovu će funkciju preuzeti državni tajnik Zdravko Jakop.

"Osobe koje su štićene osobe druge kategorije imaju pravilo da mogu sami voziti. Vozio je svoje osobno vozilo. Išao je u privatnu situaciju. Za štićene osobe je bolje da voze profesionalci", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara, rekao je da i da će naći načina kako da pomogu obitelji stradalog muškarca. "Žao nam je i zbog poginulog gospodina Šarića, ali žao nam je i zbog gospodina Banožića", rekao je.

Upitan je li točna informacija koja se pojavila da je Banožić sinoć na slavlju i jesu li došli nalazi krvi, Plenković je kazao da nema pouzdanih informacija. "Zaista ne znam gdje je bio sinoć. Nemam takvih informacija", rekao je i naglasio da izražavaju žaljenje što je došlo do prometne nesreće i pogibije gospodina Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'treba izvući nekoliko pouka' /

Prometni stručnjaci analizirali tešku prometnu nesreću ministra Banožića, Marušić tvrdi: 'Teško je i bahato kršio zakon!'

Image
'treba izvući nekoliko pouka' /

Prometni stručnjaci analizirali tešku prometnu nesreću ministra Banožića, Marušić tvrdi: 'Teško je i bahato kršio zakon!'

Nesreća na izlazu iz Vinkovaca

Podsjetimo, vozač kombija poginuo je u subotu ujutro u teškoj prometnoj nesreći u Vinkovcima u kojoj je s osobnim automobilom sudjelovao i već sada ministar obrane Mario Banožić te je tom prigodom ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, a u njoj je sudjelovao Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombi vozila u prometnoj nesreći je smrtno stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo