PREMIJER ZDUŠNO BRANI FRKU / Plenković udario i po Milanoviću: 'Ili je imao napad šećera ili su mu dali bombone u Krašu'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na izjave predsjednika Milanovića, ali i na sve veću aferu Frka gdje i dalje drži svoj stav

25.1.2022.
18:47
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima u središnjici HDZ-a gdje je održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Na početku je istaknuo da su teme sastanka bile covid-19, rast cijena plina, događanja u Saboru i aktualna situacija u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Proširit ćemo vaučere. I za struju i za plin. Da se proširi naknada. Da svi oni koji su u teškoj situaciji lakše riješe pitanje režija”, rekao je Plenković.

'Milanović poput ruskog dužnosnika'

Dotaknuo se i izjava predsjednika Zorana Milanovića o povlačenju vojske iz Ukrajine u slučaju eskalacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“"Pa, koliko sam uspio vidjeti, jer ga i inače ne gledam. Ili je imao napad šećera ili su mu dali bombone u Krašu. Mislio sam da je ruski dužnosnik to pričao. Ne znam na koje to vojnike misli, tamo nema vojnika. Nisam primjetio da ih im”, rekao je Plenković i dodao da su to nestvarne izjave.

“Ja se u ime vlade ispričavam Ukrajincima, oni su trenutno okupirani. On kaže da su korumpirani, ta izjava nema nikakve veze s Vladom”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Politika Hrvatske je deeskalacija napetosti, sprečavanje sukoba, podrška cjelovitosti Ukrajine. To je naša temeljna pozicija. I doprinos s iskustvom Hrvatske iz procesa mirne reintegracije i reintegraciji okupiranih područja Ukrajine”, rekao je Plenković.

Otvoren za kritike

“Vjerojatno je imao tiradu uvreda s nizom epiteta s kojima već dvije godine zagađuje prostor pa onda to mnogi prepisuju. On zagađuje, drugi misle da je to normalno. Što se tiče ovoga u Zadru, naravno da nisam imao nikakve veze. Dapače, taj stariji gospodin, drugi je mojih godina, pozivam ih da dođu na kavu u Banske dvore. Ako će tada misliti i ovo što misle, ja ću to poštovati. Ja sam otvoren za kritike i napade, demokrat sam. Nikad mi nije palo napamet da tražim sudsku zadovoljštinu protiv nekog medija ili novinara. To neću ni činiti, pa tako neću ni protiv građana”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To što se našla klika koja će ovo koristiti protiv mene, to je već politički sport, ping pong, vrlo zlonamjerni nastupi”, dodao je.

Image
NAZVAO GA PAVIJANOM /

Još jedan uhićeni zbog komentara o Plenkoviću: 'Ja sam vojni invalid, zbog ovog ne jedem nit pijem!'

Image
NAZVAO GA PAVIJANOM /

Još jedan uhićeni zbog komentara o Plenkoviću: 'Ja sam vojni invalid, zbog ovog ne jedem nit pijem!'

Istaknuo je da misli da ne bi zbog takvih stvari trebalo privoditi ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je normalno da se vidi s policijom koji su razlozi. Ja možda ne znam sve što oni znaju. Kad se ispita sve, onda neka javnost sama procijeni”, rekao je premijer.

Dotaknuo se i afere Frka

Komentirao je Plenković i aferu Frka pozivajući da ga se kazneno prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako znate za neko kazneno djelo, a ne prijavite ga, onda sami to činite. Pozivam Milanovića da to prijavi, da prijavi Frku-Petešića. Pa da vidimo je li postoji kazneno djelo ili je to bahata politička igra. Po toj logici možemo reći da svi političari uključujući njega parazitiraju", rekao je.

"To je jedna sramota, ova haranga je jedna od najgorih harangi do sada. On ima pravo na taj stan po svim kriterijima, ništa nije utjecao, ali, eto, treba malo blata baciti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je o lažnom prijavljivanju Frke Petešića na Dugi Otok.

"On je Hrvat rođen u Parizu. On nema nekretninu ni u Francuskoj ni u Hrvatskoj. On samo ima kuću u Salima na Dugom otoku. On je po povratku na dužnost, bio je veleposlanik u Maroku, poslao ga je Milanović tamo, od tamo se vratio", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se imenovanjem za šefa mog ureda transformira. On više nije službenik nego državni dužnosnik. On je stekao pravo na to. Dužnosnički mandat ima svoj privremeni karakter. Sukladno tome njegovo boravište je privremeno. Njegovo prebivalište je odabrao tamo gdje njegova obitelj ima vlasništvo", rekao je.

"Ja sam siguran da je on najviše dana kad je dolazio iz Francuske proveo na Dugom otoku. On sve ove godine plaća porez i 18 posto zagrebačkog prireza. On svaki dan radi najmanje duplo više od Milanovića, ako ne i više", tvrdi premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skup referendum

Rekao je da bi referendum koštao oko 120 milijuna kuna.

"Najveći je tu trošak što iza toga stoji stranka. Što je glavna tema referenduma? Glavna tema je da se ljudi ne cijepe. Jeste li čuli ikoga od njih da je rekao da se cijepio?", pita se Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni u velikoj pandemiji rade inicijativu bez ikakvog smisla. Ne znam kako bi ovo netko mogao proglasiti u skladu s Ustavom", rekao je.

"Ta inicijativa je kompletno promašena", zaključuje,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo