NAZVAO GA PAVIJANOM / Još jedan uhićeni zbog komentara o Plenkoviću: 'Ja sam vojni invalid, zbog ovog ne jedem nit pijem!'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL / Facebook

Oglasio se i drugi Zadranin koji je priveden u policijsku postaju zbog komentara na Facebooku o premijeru Andreju Plenkoviću. Tvrdi kako je šokiran te da mu je time narušeno zdravlje

25.1.2022.
17:15
Dino Stanin/PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Zadarska se policija oglasila o slučaju 71-godišnjeg Briševljana Mladena Ćustića koji je priveden zbog komentara na Facebooku gdje je napisao da premijera Andreja Plenkovića treba "dočekati trulim jajima" kada dođe u Zadar.

Iz policijskog priopćenja vidljivo je da je uz njega priveden i 49-godišnjak iz Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH Maslenici, kojeg je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zatvoru zbog - 'pavijana'

Privedeni 49-godišnjak, Zadranin Hrvoje Vrkić, tvrdi da mu nije jasno zašto je policija pokucala baš na njegova vrata i zašto je tek nakon nekoliko sati provedenih u policijskoj postaji saznao da je uhićen.

Vrkić je baš kao i uhićeni Ćustić, ispod objave jednog zadarskog portala u kojoj je najavljen dolazak premijera Plenkovića u Maslenicu, ostavio komentar, ne sluteći da će mu zbog istog prijetiti 30 dana zatvora i da će prošli petak provesti iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini”, napisao je Vrkić, referirajući se na Plenkovićevu izjavu da će “Hrvatska, reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu”, čime je, kako stoji u optužnom prijedlogu, “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO “Maslenica”, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka”.

Image
POLICIJA TRENIRA STROGOĆU /

Poznati odvjetnik o uhićenjima zbog komentara o Plenkoviću na Fejsu: 'Tako su nekada štitili Tita...'

Image
POLICIJA TRENIRA STROGOĆU /

Poznati odvjetnik o uhićenjima zbog komentara o Plenkoviću na Fejsu: 'Tako su nekada štitili Tita...'

Osam sati na policiji

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže kako je u šoku, te kako je u policijskoj postaji proveo 8 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen", rekao nam je Vrkić za Antenu Zadar ističući da je bio pripadnik 4. gardijske brigade, sudjelovao u akciji Maslenica te da je peterostruko odlikovan u Domovinskom ratu.

"Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi", poručio je Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka na sutkinji

Zadarska sutkinja će odlučiti ima li elemenata za nastavak postupka protiv Vrkića i Ćustića, doznaje se na sudu.

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, pri kojemu je i Prekršajni sud, Davor Dubravica Hini je izjavio da će o nastavku postupka protiv dvojice prijavljenih odlučiti sutkinja Ksenija Bratković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je u slučaju privođenja zbog komentara o premijeru Plenkoviću na Facebooku postupano u skladu sa zakonom i poručio da policija ne prima nikakve političke naloge.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo