FOTO: / Olujni udari vjetra prekinuli veze sa nekoliko otoka, situacija sve teža

Jak vjetar povremeno puše na dionicama autocesta: A6 Rijeka-Zagreb između Oštovice i čvora Vrata, A1 između čvorova Bosiljevo i Prgomet te Bisko i Karamatići.

5.11.2014.
17:21
VOYO logo

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je HAK.

Puše jak vjetar

Jak vjetar povremeno puše na dionicama autocesta: A6 Rijeka-Zagreb između Oštovice i čvora Vrata, A1 između čvorova Bosiljevo i Prgomet te Bisko i Karamatići. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb preporuka je rizičnim kategorijama vozila u koje spadaju motocikli, autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima da voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (DC 3) između čvorova Kikovica i Delnice, zbog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jakog vjetra u prekidu su neke pomorske linije

- trajektne linije Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Biograd-Tkon, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Zadar-Bršanj-Rava-Mala Rava, Zadar-Preko, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ; - brodske Mali Lošinj-Unije-Susak i Zadar-Iž-Rava; - katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Rava-Mala Rava, Zadar - Rivanj - Sestrunj - Božava – Zverinac, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Vis. Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Prognoza HAK-a za četvrtak

Na Jadranu, u Gorskome kotaru, Lici te unutrašnjosti Istre i Dalmacije kolnici će biti mokri i skliski, a mjestimice i u središnjim i sjeverozapadnim krajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguća ograničenja za pojedine skupine vozila

Tijekom dana su na Jadranu zbog jakog do olujnog juga moguća ograničenja za pojedine skupine vozila. Na pojedinim dionicama cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, stoga vozače molimo za strpljenje te upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Na graničnim prijelazima ne očekuju se duža čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući poremećaji u plovidbenom redu zbog vjetra

U trajektnom i katamaranskom prometu mogući su poremećaji u plovidbenom redu, zbog jakog do olujnog juga.

Olujno jugo, orkanski udari preko 120km/h

Podsjetimo da je ovakavo vrijeme već unaprijed najavljeno i izdana su upozorenja. Crometeo javlja da će jugo tijekom srijede sve više jačati, a osobito će jako biti krajem srijede. Tada se na moru očekuju olujni udari juga preko 100 km/h, a olujni udari mogući su i ponegdje uz obalu i zaobalju. Najjače jugo očekuje se noćas na Kvarneru, kada se očekuju orkanski udari, mjestimice preko 120 km/h. Jugo će dodatno pojačati valovitost mora, a noćas se očekuje i plima zbog jačine i blizine ciklonalnog sustava. Olujno jugo puhat će i tijekom četvrtka i petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo