BIVŠI GRADONAČELNIK O UHIĆENJIMA / Obersnel: 'Dvije uhićene bile su moje suradnice, ne vjerujem da su uključene u nezakonite radnje'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Nadam se da istragu nije radio nekakav KPMG ili Kamal ili kako se zovu ti stručnjaci koji rade za ta tijela', kazao je bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

4.4.2023.
17:48
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u suradnji s hrvatskom policijom danas je uhitio pet osoba u Rijeci i Međimurju zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno malverzacije novcem iz Kohezijskog fonda EU-a. EPPO sumnjiči poduzetnika iz Međimurja Đuru Horvata, vlasnika tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca te službenike riječke gradske uprave. Istraga je pokrenuta zbog projekta sortirnice prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi u Rijeci, koja je dovršena prije godinu dana, ali do danas nije započela s radom.

Image
MALVERZACIJE EU NOVCEM /

Poznati detalji projekta zbog kojeg je uhićen međimurski poduzetnik; Odvjetnik poručio: 'On je čovjek bez mrlje'

Image
MALVERZACIJE EU NOVCEM /

Poznati detalji projekta zbog kojeg je uhićen međimurski poduzetnik; Odvjetnik poručio: 'On je čovjek bez mrlje'

'Dosad nije bilo nepravilnosti oko tog projekta'

Ovaj slučaj komentirao je i bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel gostujući na televiziji N1. Kazao je da njega zasad nitko nije kontaktirao niti tražio ikakvu informaciju te da je iznenađen uhićenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Taj projekt je bio predmet kontrole brojnih tijela i nitko dosad nije našao nikakve nepravilnosti”, kazao je.

Upitan o tome je li moguće da se i on nađe pod istragom, Obersnel je rekao kako mu ne bi bilo ni prvi ni zadnji put da je predmet interesa neke istrage, ali da nikad nije činio išta što bi bilo mimo zakona. Dodao je da su dvije uhićene - pročelnica I.M. i direktotrica Čistoće J.K. - bile njegove dugogodišnje suradnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se da istragu nije radio nekakav KPMG'

”U njih imam apsolutno povjerenje, s njima sam realizirao brojne projekte. Obje su pouzdane i odgovorne osobe i ne vjerujem da su bile uključene u bilo kakve nezakonite radnje i vjerujem da će se to dokazati”, rekao je Obersnel na N1 dodajući da nije uvjeren u krivnju obje spomenute.

“Nadam se da istragu nije radio nekakav KPMG ili Kamal ili kako se zovu ti stručnjaci koji rade za ta tijela”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da to što sporna sortirnica nije proradila niti godinu dana nakon što je završena, nema veze s istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo