SVE SE VIŠE LETI / Novi dokaz da je turistička sezona i više nego uspješna: zračne luke opet ruše sve rekorde

Da je turistička sezona i više nego uspješna dokazuju i zračne luke koje s brojem putnika opet ruše sve rekorde. U prvih 6 mjeseci kroz njih je prošlo više od dva milijuna i 600 tisuća putnika, a srpanj je mjesec još jačih rekorda u kojima prednjači Splitska zračna luka

13.8.2015.
18:59
VOYO logo

Leti se u Hrvatsku i iz nje sve više i više. Srpanjski kadrovi na terminalima potvrđuju rekordne izračune državnog Zavoda za statistiku.

Kroz domaće zračne luke u prvoj polovici godine prošlo je 2 milijuna i 660 tisuća putnika što je za 177 tisuća više nego lani. Split ima najveći skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojke su doista iznad naših očekivanja. U sedmom mjesecu smo ostvarili rekordni mjesečni promet, probili smo brojku od 400 tisuća što je mnogo više od konkurenata u široj regiji", tvrdi pomoćnik direktora splitske zračne luke Pero Bilas.

I lipanjske brojke Split stavljaju u prvi plan. Sa ukupno 267 tisuća putnika splitska zračna luka ima skok od 14,4 posto. Međunarodna zračna luka Zagreb u lipnju također ima jak promet od 247 tisuća. No, iz Zagreba poručuju da je njihov skok, kada se gleda cijela godina još veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo sada govoriti o kumulativnom porastu u odnosu na prošlu godinu od 7 posto što se tiče prometa putnika. I prva dekada osmog mjeseca pokazuje rast još veći pa očekujemo nastavak tog pozitivnog trenda", poručuje glasnogovornica Lidija CapkovićMartinek.

U prvih 6 mjeseci Hrvatske zračne luke imale su 42.100 slijetanja i polijetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna zračna luka Zagreb bilježi rast putnika u odnosu na isti period prošle godine od čak 100 tisuća. Taj bi rast trebao biti još veći kada bude gotov novi terminal koji se gradi 1500 metara od ovog starog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo