ULAZAK U 2024. NA OTVORENOM / Ne znate kamo za doček? Bogat program nudi se diljem Hrvatske: Evo što možete pronaći u svome gradu

Image
Foto: Igor Soban/Sime Zelic/Damir Spehar/Sanjin Strukic/Matko Begovic/Ivana Ivanovic/PIXSELL

Gradovi diljem Hrvatske organiziraju doček na otvorenome uz dobru glazbu i vatromet

31.12.2023.
10:31
Igor Soban/Sime Zelic/Damir Spehar/Sanjin Strukic/Matko Begovic/Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Doček Nove godine slavit će se diljem Hrvatske bogatim programom u brojnim gradovima. Donosimo program i popis izvođača koji će zabavljati građane u novogodišnjoj noći:

U Zagrebu koncerti na više lokacija

Zagrepčani i njihovi gosti u Novu će godinu ući veselo na više gradskih lokacija, na središnjem trgu će ih zabavljati Let 3 i Zagrebačka filharmonija, a bogat program bit će i na drugim adventskim lokacijama - na Fuliranju je tako najavljen TBF, a na Europskom trgu Vitamin Disco. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doček na Trgu bana Jelačića počinje u 19 sati.

Oni koji žele u Novu godinu uklizati, to će moći u Ledenom parku gdje će klizalište biti otvoreno do dva sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićane će u 2024. uvesti Doris Dragović

Hrvatska diva Doris Dragović uvest će svoje sugrađane na Rivi u novu 2024. godinu, a osim nje Splićane će zabavljati Grše te Kuzma i Shaka Zulu.

U novogodišnjoj noći će sinjski reper Grše otvoriti zabavni program, nakon čega će na scenu nastupiti Doris Dragović, dok će Kuzma i Shaka Zulu biti zaduženi za svirku do ranih jutarnjih sati. U splitskom "dnevnom boravku" se očekuje na desetke tisuća ljudi koji će u grad pod Marjanom potegnuti i iz okolnih gradova i općina, koji nisu organizirali dočeke na otvorenom. Osim uživanja u glazbi i plesu s prvim minutama 2024. godine očekuje se veliki vatromet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
objavila rendgenske snimke /

Zdravstvena djelatnica opisala novogodišnju stvarnost: 'Za sekundu euforije praska, plaćat će invalidnošću za cijeli život'

Image
objavila rendgenske snimke /

Zdravstvena djelatnica opisala novogodišnju stvarnost: 'Za sekundu euforije praska, plaćat će invalidnošću za cijeli život'

Koncert Gibonnija na riječkom Korzu

Središnji doček Nove godine na otvorenom u Rijeci i ove će godine biti priređen na Korzu, uz Trg 128. brigade HV-a, uz koncert Gibonnija.

Program počinje 31. prosinca u 22 sata, kad će na pozornicu doći prvi glazbeni izvođači, bend Grooversi. Nakon zagrijavanja, oko 23 sata se očekuje početak nastupa Gibonnija, koji će Riječane i njihove goste uvesti u novu 2024. godinu. Zabava se potom nastavlja uz program DJ-a Voljena Korića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s trendom odustajanja brojnih hrvatskih gradova od vatrometa, Rijeka će ulazak u Novu godinu obilježiti biorazgradivim konfetima.

Osječani u 2024. ulaze uz DJ-a, tamburaše i Parni valjak

Osječani će Novu 2024. godinu dočekati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi uz popularni Parni Valjak. Doček Nove godine ovoga puta će se, umjesto na središnjem Trgu Ante Starčevića, organizirati u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, u sklopu osječkog Adventa. Od 20 sati očekuje se nastup DJ-a iz Udruge "Volim gramofonske ploče", u 21 sat nastupit će tamburaški sastav Ravnica, dok je oko 22,30 sati predviđen početak koncerta Parnog Valjka, najavljuju u osječkoj Gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči središnjeg dočeka, u podne 31. prosinca na osječkom Adventu organiziran je doček dječje Nove godine za najmlađe sugrađane, koje će zabavljati osječki plesni klub Shine i glazbenica Mia Dimšić.

Jole u Zadru, Lidija Bačić u Biogradu na Moru

Zadrani i gosti u 2024. godinu ući će na više lokacija, na središnjem Narodnom trgu i adventskom Trgu Petra Zoranića, a nastupit će popularni Jole i grupa Bolero, Ivica Sikirić Ićo i grupa Dilema, grupa Kanela i Rockatansky Band.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvod u doček Nove godine počet će u 11 sati na Trgu Petra Zoranića, gdje će goste zabavljati jazz grupa Black Coffee, a puštanjem stotina balona s helijem najmlađi Zadrani ući će u Novu godinu točno u podne na Narodnom trgu.

Dočeci Nove godine na otvorenom organiziraju se i u Biogradu na Moru, gdje će na Trgu kralja Tomislava od 22,30 posjetitelje zabavljati Lidija Bačić, a na otoku Viru pjevat će Zadranin Mladen Grdović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Čolić na Stradunu

Novu godinu na Stradunu 29. put organizirano će dočekati Dubrovčani i njihovi gosti, uz koncert Zdravka Čolića, a dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je da se očekuje oko 30 tisuća gostiju, uz 15 otvorenih hotela.

Zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja u noći dočeka, Gradska uprava odlučila je zatvoriti promet oko povijesne jezgre. Bit će dopušten promet samo žurnim službama, auto- taksi vozilima i vozilima stanara koji žive na tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji koji u Dubrovnik planiraju doći osobnim vozilima na raspolaganju će biti četiri parkirališta i jedna javna garaža, ukupnog kapaciteta 1.157 parkirališnih mjesta, a javni gradski prijevoz bit će besplatan, uz dodatne polaske iz Luke Gruž prema Pilama.

Za praćenje dočeka na Stradunu i koncerta Zdravka Čolića bit će uspostavljena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem na širem području povijesne jezgre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonski Brod i Požega

Program dočeka na Staru godinu počinje proslavom dječje Nove godine od 17 do 18 sati na gradskom klizalištu u Tvrđavi. Kasnije, za sve sugrađane organiziran je doček na Korzu uz grupu Magazin i tamburaški sastav Berde Band, najavio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Uz gradski program, Klub ronilačkih aktivnosti Marsonia organizira 31. prosinca u podne tradicionalni ispraćaj godine zaronom u rijeku Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Požegi je organiziran novogodišnji program na otvorenom. Dječji doček Nove godine u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege bit će u parku Pod gradom u 18 sati, uz program Gradskog kazališta Požega i predstavom "Drvo bajki". Doček nove 2024. nastavit će se glazbenim programom u 23 sata do dugo u noć uz Twist Off Band, najavljuju iz Požege.

Na listi 44 grada i općina koji su ukinuli organizirani novogodišnji vatromet je i Požega, dok će Slavonski Brod i ove godine u ponoć organizirati vatromet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivnica i Križevci

Doček Nove godine u najvećim gradovima Koprivničko-križevačke županije bit će organiziran na otvorenom na glavnim trgovima, a program je pripremljen i za najmlađu publiku, koji počinje u prijepodnevnim satima.

Koprivnica priprema doček Nove godine na otvorenom uz koncert grupe Tragovi, koji na Zrinskom trgu počinje u 23 sata. Dječji doček održat će se istog dana u 11,30 sati uz glazbu DJ Sebaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Križevaca tiče, večernji program počinje u 22 sata, kada će na pozornicu izaći grupa Petica. Riječ je o bendu s dugogodišnjim iskustvom koji će izvesti poznate hitove za sve generacije.

U Karlovcu vatromet i koncerti na otvorenom

Karlovčane će na Šetalištu Franje Tuđmana, gdje se održava glavnina manifestacije Advent u Karlovcu, u Novu godinu ispratiti vatromet i grupe Begini i Učiteljice, koji će nastupati u glazbenom paviljonu oko kojega su postavljeni ugostiteljski i drugi štandovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Karlovac kao organizator Adventa u Karlovcu izvijestio je da Begini nastupaju na Staru godinu s početkom u 21 sat s novom pjevačicom Ljiljanom Galić Granić "koja je u bend donijela novu energiju, a najpoznatije pjesme poput 'Za sve moje bivše', 'Napala me s leđa' i 'Obriši suze' dobile su novu, svježu interpretaciju".

Od 23 sata nastupa trio Učiteljice "koje će pjevati svoje prepoznatljive autorske pjesme kao što su 'Generale', 'Noći u Brazilu' i 'Dunav', a tijekom večeri izvest će i brojne obrade najvećih hitova domaće glazbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslava u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Brojni Bjelovarčani će u Novu godinu ući uz program na otvorenom na Adventskoj pozornici, gdje u 22.30 sata počinje koncerta Mejaša, popularnih "tamburaša u starkama", a za ponoć je zakazan vatromet. Najmlađi Bjelovarčani ulazak u 2024. godinu počinju slaviti već u 11 sati ujutro dočekom dječje Nove godine na Adventskoj pozornici. Djecu i odrasle zabavljat će bjelovarski Flashback band i moto-mrazove koji će dijeliti bombone.

Nova godina u Čazmi tradicionalno se dočekuje na glavnom trgu. Prvo će 31. prosinca od 11 sati u novu godinu ući najmlađi Čazmanci uz bend Showtime, a nešto kasnije uz isti bend zabavljat će se i starije generacije. Doček uz glazbu i Laser Beam show počinje u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daruvarčani će u Novu godinu ući uz vatromet i grupu Bumerang na glavnom gradskom trgu, a zabavni program i druženje počinju u 22,30 na staru godinu.

Garešničani već dugi niz godina nemaju organizirani doček Nove godine, ali i ove godine imaju dječji doček, 30. prosinca, od 11 sati na Trgu hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doček nove godine na južnoj Bilogori, odnosno u Grubišnom Polju i Velikom Grđevcu održat će se u dva navrata.

Tako će doček 2024. za najmlađe biti na staru godinu od 15 sati u Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu. Stariji su pozvani na doček na glavni grubišnopoljski trg uz svjetlosne efekte i Šliper bend u večernjim satima.

Doček u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Najveći broj građana Vukovarsko-srijemske županije tradicionalno će Novu godinu dočekati u svojim domovima, a za one koji žele nešto više, osim dočeka u ugostiteljskim objektima, pripremljeni su javni dočeci na trgovima Vukovara, Vinkovaca, Županje i Otoka.

Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara pripremili su doček na Trgu Republike Hrvatske, od 22 sata za zabavu je zadužen DJ Dee Kay dok će nazočne u Novu godinu uvesti Matija Cvek, čiji nastup počinje u 23 sata.

Građane Vinkovaca će u 2024. na prostoru ispred gradske knjižnice uvesti Sax bend, a program započinje u 22 sata. U dopodnevnim satima na istom prostoru će s početkom u 11,30 sati biti organiziran doček Nove godine za najmlađe stanovnike grada na Bosutu.

Županjci će u novo ljeto uploviti uz tamburaški sastav Kas, koji će sa svirkom na središnjem gradskom trgu Kralja Tomislava započeti u 21 sat.

Program na otvorenom i na sjeveru Hrvatske

Ispraćaj stare i doček Nove godine već tradicionalno organizirat će se na gradskim trgovima u sjedištima triju sjevernih županija – Međimurske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske, a za razliku od Čakovca i Krapine, Varaždin će u 2024. godinu ući bez vatrometa.

Čakovčani i njihovi gosti staru godinu ispratit će na Trgu Republike uz grupu Noćna smjena, a program dočeka počinje u 22 sata. U ponoć će na rasporedu biti novogodišnji vatromet, ali slabijeg intenziteta zvuka, koji se pušta s 15-ak metara visine pa se buka širi u zrak.

U Krapini će na Silvestrovo okupljene građane zabavljati grupa Ljubavnici i Ansambl Zagorje. Program pod šatorom na Trgu Ljudevita Gaja počinje u 22 sata, uz ugostiteljsku ponudu hrane i pića, a točno u ponoć počet će vatromet.

Od vatrometa se u Varaždinu ove godine odustalo, ali ne i od tradicionalnog prvog sportskog događaja u Hrvatskoj u novoj godini – Novogodišnje utrke. Jubilarnu 45.

Novogodišnju utrku organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, uz suorganizaciju Atletskog kluba Sloboda te uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, a riječ je o najdugovječnijoj varaždinskoj utrci koja je ujedno i jedna od rijetkih u svijetu sa startom u ponoć na prijelazu iz stare u novu godinu.

Start i cilj utrke bit će na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, gdje će građane u najluđoj noći zabavljati Zodiac band.

Doček 2024. u Puli uz Indiru i Vojka V

Na ispraćaju stare i dočeku Nove godine u Puli ove će godine nastupiti pjevačica Indira “Forza“, nekadašnja članica dance grupe Colonia, dok će na trgu Portarata nastupiti splitski reper Vojko V, izvijestili su iz pulske gradske uprave.

Uz svoje hitove Indira će publici na Forumu priuštiti glazbeno-plesni spektakl uz obrade pjesama grupa poput Bijelog Dugmeta, Crvene Jabuke i stranih izvođača.

POGLEDAJTE VIDEO: U 2024. s južinom: Nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme, evo što očekivati ako planirate doček na otvorenom

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo