objavila rendgenske snimke / Zdravstvena djelatnica opisala novogodišnju stvarnost: 'Za sekundu euforije praska, plaćat će invalidnošću za cijeli život'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Borna Filic

'Za sekund euforije praska, plaćati će invalidnošću za cijeli život', kazala je

30.12.2023.
9:29
PIXSELL/Ilustracija, Borna Filic
VOYO logo

Uoči novogodišnjih praznika, Zvjezdana Klarić koja je 10 godina radila na hitnoj objavila je potresni apel na svom Facebook profilu u kojem se osvrnula na korištenje petardi.

"10 godina smo suprug i ja radili u hitnoj pomoći. Sa nelagodom očekujemo raspored dežurstva jer ni jedan zdravstveni radnik ne veseli se tom dežurstvu ... I tada stiže taj 31.12 .Obično je šaka u najlonu i ručniku iz kojeg curi krv i padaju komadi kosti i kože po čekaonici zbog nespretnog pridržavanja uplakanih roditelja ili prijatelja koji su u strašnom šoku. Nesretnik je potpuno bijel od šoka, boli i na rubu nesvjestice. Moram reći da je u živo i u boji 1000 puta strašnije+bol neizdrživa, slijedi brzi transport, komplicirane operacije ako se uopće i jedan prst da spasiti", navela je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sekund euforije praska, plaćati će invalidnošću za cijeli život. Zbogom sport, zbogom vožnja , zbogom društvo, djevojke, zbogom posao. Najčešće je otac zaslužan bio da se u djetetovoj ruci našla petarda. Zato ako volite sebe i ostale, uživate u životu. Imate divne planove, prijatelje i sretan i bezbrižan život tada petarde prepustite onima koji su odlučili biti nepovratno nesretni", napisala je uz objavu rendgenskih snimaka ruku koje su oštećene u pucnjavi petarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mladi stradavaju od opeklina. I ne, praznici i petarde nisu jedini problem: 'Žele selfie, a vagoni nisu za igru'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo