KANDIDAT ZA MINISTRA GOSPODARSTVA / Damir Habijan zaljubljenik je u crossfit i planinarenje, a voli se i hvaliti fotkama golog torza

'Dalićka - afera Borg, Horvat - završi u istražnom zatvoru, Ćorić - afera vjetroelektrane, sklonjen na sigurno u HNB i sada na kraju Filipović. Što možemo očekivati od sljedećeg? Samo da nastavi istom politikom', poručio je SDP-ov Peđa Grbin

15.12.2023.
20:18
VOYO logo

Kandidat za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja je HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan, potvrdio je premijer Andrej Plenković iz Bruxsellesa. Često ga šalje u političke bitke, a s druge strane - Habijan je skroz netipičan političar.

Kandidat za novog ministra uspješno je izbjegao novinare u Saboru, a, inače, je prvi kada treba komentirati afere, kao i ovu posljednju u kojoj su njegovog prethodnika smijenili, prenosi RTL Danas. Damir Habijan šef je varaždinskog HDZ-a, a pažnju plijeni i objavama na društvenim mrežama. Zaljubljenik je u crossfit, ali i u planinarenje. Netipičan je političar, a često se snima i objavljuje fotografije golog torza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poslušnik stranke, vojnik stranke...'

Saborski zastupnici nisu previše iznenađeni činjenicom da će im upravo ovaj kolega postati ministar.

"Gospodin Habijan je poslušnik stranke, vojnik stranke. To se pokazalo u ovom zadnjem mandatu. Gledao sam ga - najaktivniji saborski zastupnik HDZ-a", kazao je Stipo Mlinarić iz DP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTVRĐENO IZ VIŠE IZVORA /

Plenković donio odluku? Damir Habijan među kandidatima na mjesto Filipovića; Pavliček: 'Problematično je to što je pravnik...'

Image
POTVRĐENO IZ VIŠE IZVORA /

Plenković donio odluku? Damir Habijan među kandidatima na mjesto Filipovića; Pavliček: 'Problematično je to što je pravnik...'

Sporno im je to što će Habijan biti prvi čovjek za gospodarstvo iako je po struci pravnik. Sandra Benčić iz Možemo! kazala je kako ovo prikazuje kakav odnos Andrej Plenković ima prema stranačkim kadrovima - "on ih doslovno uzme, potroši i sažvakane baci", objasnila je.

"Više nema nijednog ozbiljnog, stručnog i relevantnog lica koje bi stalo iza njegovih politika", poručila je Marija Selak Raspudić (Nez.). S druge strane, Marijan Pavliček smatra da je Habijan jedno "prijelazno rješenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja ću ovu energetsku koruptivnu hobotnicu razotkriti do kraja'

Damir Habijan peti je Plenkovićev ministar gospodarstva, a na dužnosti će biti tek nekoliko mjeseci - do izbora.

"Dalićka - afera Borg, Horvat - završi u istražnom zatvoru, Ćorić - afera vjetroelektrane, sklonjen na sigurno u HNB i sada na kraju Filipović. Što možemo očekivati od sljedećeg? Samo da nastavi istom politikom", poručio je SDP-ov Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, velika očekivanja od novog ministra ima vladajuća većina. Dario Hrebak iz HSLS-a smatra da bi novi ministar trebao "odraditi posao do kraja i stabilizirati cijeli sustav, provjeriti sve stvari koje su se dogodile i ima li još čega, a da se u ovom trenutku još ne zna". Zbog afere Savjetnik, dodao je, smatra da je ugrožena nacionalna sigurnost te da bi se trebala uključiti SOA. Ta ideja nije mrska ni premijeru.

"Ja ću ovu energetsku koruptivnu hobotnicu razotkriti do kraja. Dakle, mislim da ne znaju s kime su ušli u fight - s čovjekom koji se ne da potkupiti i koji je apsolutno čist", kazao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novog ministra trebali po potvrditi na izvanrednoj sjednici iduću srijedu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo