PLENKOVIĆ POTVRDIO / Damir Habijan kandidat je za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja: Pogledajte što sve ima u imovinskoj kartici

Image
Foto: Screenshot Instagram

Habijan je diplomirani pravnik i zastupnik u Hrvatskom saboru. Ranije je bio odvjetnik u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri, a uz saborsku dužnost je i član Gradskog vijeća u Varaždinu

15.12.2023.
13:38
Screenshot Instagram
VOYO logo

Varaždinski HDZ-ovac Damir Habijan trebao bi biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja. Habijan je diplomirani pravnik i zastupnik u Hrvatskom saboru. Ranije je bio odvjetnik u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri, a uz saborsku dužnost je i član Gradskog vijeća u Varaždinu.

Plenković se, tumače dobro upućeni, odlučio za Habijana kako bi i HDZ sa sjevera dobio jaku političku funkciju u Vladi. Premijer je potvrdio da će Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a, postati novi ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlučio sam predložiti Damira Habijana za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja. Riječ je o zastupniku Hrvatskog sabora koji dolazi iz Varaždina, koji je pravnik, do sada je bio predsjednik gradske organizacije HDZ-a u Varaždinu, predsjednik Gradskoga vijeća, ima 42 godine, bavio se korporativnim pravom, ima iskustva u poslovnom svijetu, vrlo je ozbiljan”, rekao je premijer Andrej Plenković za HRT.

Pogled u imovinsku karticu pokazuje zastupničku mjesečnu plaću od 2.087,20 eura. Uz to, ovaj neoženjeni 41-godišnjak mjesečno primi i 199,08 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima dva kredita, stan i BMW

Habijan ima dva kredita čiji je ukupan iznos 98.745,77 eura. Na kredite mu mjesečno ode 827,41 eura. Tu je i leasing za osobni automobil, BMW3, od 32.000 eura, piše 24sata.

Image
'ZA HDZ SADA SU BITNE DVIJE STVARI' /

Analitičarka za Net.hr otkriva zašto je Filipović ekspresno odletio s mjesta ministra: 'Nitko nije brže smijenjen'

Image
'ZA HDZ SADA SU BITNE DVIJE STVARI' /

Analitičarka za Net.hr otkriva zašto je Filipović ekspresno odletio s mjesta ministra: 'Nitko nije brže smijenjen'

"Razumijevanja radi, vozim osobno vozilo marke BMW3 2019. godište koje je predmet Ugovora o leasingu i koje je upisano kao vlasništvo leasing društva", navedeno je u imovinskoj kartici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat za novog ministra ima i stan u Varaždinu od 46.12 metara kvadratnih, a njegova vrijednost je procijenjena na 100.000 eura.

Također se navodi da je Habijan član Udruge Active Vita i Udruge SRD 315 Sjeverozapad, ali njegova funkcija nije istaknuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tko će naslijediti Filipovića? On tvrdi da nije kriv, evo gdje bi mogao otići iz ministarske fotelje

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo