POTVRĐENO IZ VIŠE IZVORA / Plenković donio odluku? Damir Habijan među kandidatima na mjesto Filipovića; Pavliček: 'Problematično je to što je pravnik...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Habijan u svom životopisu navodi da je specijaliziran za trgovačko pravo i to mu je praktički jedina poveznica s gospodarstvom

15.12.2023.
12:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je sada već bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića premijer Andrej Plenković ekspresno smijenio, počelo se spekulirati o tome tko će doći na Filipovićevo mjesto.

Varaždinski HDZ-ovac Damir Habijan trebao bi biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, javlja 24sata. Informacija im je potvrđena iz više izvora u stranci koji s njegovim imenom barataju kao kandidatom koji će preuzeti tu funkciju iako se ime novog ministra još čuva u tajnosti. I oni koji nisu mogli komentirati i potvrditi da se radi o njemu, tu informaciju nisu opovrgnuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI VLADA ZAPRAVO PALA? /

Plenkovićev teorem: Svaki zbroj ili množenje HDZ-ovih nedjela ili kriminalnih djela članova HDZ-a uvijek daje nulu

Image
JE LI VLADA ZAPRAVO PALA? /

Plenkovićev teorem: Svaki zbroj ili množenje HDZ-ovih nedjela ili kriminalnih djela članova HDZ-a uvijek daje nulu

Radi se o 41-godišnjem pravniku i saborskom zastupniku u kojega šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković ima puno povjerenje i lojalan je stranci. Plenković se, tumače dobro upućeni, odlučio za Habijana kako bi i HDZ sa sjevera dobio jaku političku funkciju u Vladi. Nakon uhićenja bivšeg ministra Darka Horvata više nemaju svoje predstavnike u tom izvršnom tijelu vlasti. Habijan u svom životopisu navodi da je specijaliziran za trgovačko pravo i to mu je praktički jedina poveznica s gospodarstvom. Diplomirao je na temu sportskog prava, točnije, na temu "Sportsko pravo u EU: Studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU-a".

Izbor Habijana za novog ministra komentirao je i Suverenist Marijan Pavliček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam iznenađen. Radi se o jednom od najlojalnijih ljudi. Problematično je to što je pravnik, nema veze s realnim sektorom. Koji god kandidat došao, ima premalo vremena, izbori su pred vratima", kazao je Pavliček.

Kako doznaje Danas.hr, Habijan bi trebao biti predložen za sjednici Predsjedništva HDZ-a u ponedjeljak, a izvanredna sjednica Sabora na kojoj će se glasati o novom ministru gospodarstva najavljena je za srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Neki muljali s nekretninama, neki zapošljavali po babi i stričevima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo