Poštuju povijest / Mladi odali počast braniteljima: 'Ne trebamo podjele nego promjene, da za posao ne moraš potezati veze...'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Žele znati i poštivati povijest i gledati u budućnost i živjeti sadašnjost punim plućima

6.8.2020.
7:51
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U Kninu u srijedu ništa nije bilo uobičajeno. Čak su izostale one nesnosne žege koje Knin u ovo doba godine dovedu na glas kao najtopliji grad u Hrvatskoj. Dan pobjede probudio se poluoblačan, zavijen burom te s barikadama na svakom koraku.

Putem do Knina policija je dežurala na više mjesta. Čak je jedna ekipa dežurala ispred kafića Petko u Uzdolju koji je bio zatvoren. Prošlo ljeto se ondje dogodio napad desetak pripadnika Torcide na goste kafića srpske nacionalnosti. Malo dalje Uzdolja, bila je druga ekipa policajaca koja je preusmjeravala vozila prema selu Biskupija. U Knin se moglo samo s propusnicama, baš kao i na Kninsku tvrđavu i na glavni trg koji je bio rezerviran za dužnosnike. Branitelji koji su se okupili u velikom broju su bili ogorčeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je i mladih stiglo u Knin, poput momaka iz bajkerskog kluba Green Knights iz Splita i Rijeke, biciklisti iz Primoštena, Drniša, Bjelovara koji su krenuli s Murtera i odvozili 70-ak kilometara, zatim maratonci iz Našica koji su tradicionalno otrčali maratonsku dionicu od Čavoglava do Knina... Svima je želja bila odati počast braniteljima i biti dio ove proslave, unatoč svim barijerama koje se provlače kroz ovaj događaj. Njima to ne treba.

Žele znati i poštivati povijest i gledati u budućnost i živjeti sadašnjost punim plućima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo nam je novo iskustvo, pa smo htjeli doći. Nisu nas pustili na tvrđavu iako smo došli izdaleka. Mladi smo da bi se nervirali, mi smo neopterećeni podjelama. Ono što mi želimo je promjena u politici, u glavama onih koji imaju vlast, jer mi želimo sutra dobiti posao bez potezanja veza, da ne moramo s fakultetom raditi na baušteli, da nam prijatelji ne moraju ići vani tražiti posao'' realne su želje mlade ekipe iz Paljevine, naselja u Osječko-baranjskoj župani, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike