'ŽAO MI GA JE, ZNAM GA IZ VIĐENJA / Mještani sela poginulog oca dvije kćeri ne mogu doći k sebi, a stižu i reakcije političara na Banožićevu tragičnu nesreću

Image
Foto: Patrik Macek, Emica Elvedji, Davor Javorovic, Luka Stanzl / PXSELL

'Ovo je tragična situacija i nadamo se da će pravda biti brzo zadovoljena. Smjena je u ovakvoj situaciji neizbježna,' poručila je Marijana Puljak iz Centra.

11.11.2023.
17:50
Patrik Macek, Emica Elvedji, Davor Javorovic, Luka Stanzl / PXSELL
VOYO logo

Kako i je bilo za očekivati, stižu prve reakcije političara na prometnu nesreću za koju se sumnjiči da je skrivio razriješeni ministar obrane Mario Banožić.

"Svakome se može 'dogoditi' prometna nesreća, ali nije svatko javna osoba i nije svatko ministar", poručio je Krešo Beljak (HSS), piše 24sata. Banožiću je zaželio oporavak od ozljeda, ali se isto tako nada da će bivši ministar za nesreću biti kažnjen kako to treba biti javni dužnosnik, a to je da dobije najveću moguću kaznu na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI MINISTRA /

Banožiću prijeti zatvor i do 15 godina, evo o čemu će ovisiti visina kazne

Image
RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI MINISTRA /

Banožiću prijeti zatvor i do 15 godina, evo o čemu će ovisiti visina kazne

"Njegov šef Andrej Plenković napravio je jedino što je trenutno mogao, a to je smijeniti ga i udaljiti iz politike," naveo je Beljak te izrazio sućut obitelji ubijenog vozača iz drugog vozila, oca dvoje djece.

Socijaldemokrat Franko Vidović napomenuo je da u ovom trenutku nije vrijeme davati ocjene i komentare, a obiteljima i prijateljima poginulog izrazio je iskrenu sućut. "Ministru Banožiću želim brži oporavak," poručio je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je Banožić skrivio prometnu nesreću, zastupnik Socijaldemokrata navodi kako se očito tu radi o bahatom i grubom kršenju prometnih propisa.

Iz Mosta za sada nemaju komentara na cijelu situaciju, a potez premijera Plenkovića smatraju očekivanim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Smjena je u ovakvoj situaciji neizbježna'

Nesreću je komentirala i Marijana Puljak iz Centra

"Izražavamo iskrenu sućut obitelji poginulog vozača kombija. Nadamo se brzom oporavku gospodina Banožića. Ovo je tragična situacija i nadamo se da će pravda biti brzo zadovoljena. Smjena je u ovakvoj situaciji neizbježna," poručila je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Penava (DP) također smatra da je smjena Banožića za očekivati u demoktratskim društvima u ovakvoj situaciji, ali da on nije očekivao takav potez od Plenkovića.

O nesreći je rekao: "Tragedija. Nema se što tu puno komentirati. Ljudski život se ne može vratiti i što su dvije djevojčice ostale bez oca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijan Pavliček iz Suverenista nije želio komentirati okolnosti nesreće. Zaželio je Banožiću brz oporavak te izrazio sućut obitelji poginulog.

'Žao mi je obitelji poginulog, ali i ministra koji mora nekoga nositi na duši'

Reakcije stižu i od susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čula sam za nesreću iznenadilo me. Žao mi je obitelji poginulog, ali i ministra koji mora nekoga nositi na duši. Što se tiče njega uvijek pozdravi, imamo dobrosusjedske odnose," rekla je Banožićeva susjeda za 24sata.

U šoku od tragičnog događaja su mještani sela poginulog oca dvije kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečko je bio jako dobar. Svi smo pretreseni, ne možemo doći k sebi," kazao je jedan njegov sugrađanin za HRT.

"Dečka mi je jako žao, ja ga znam iz viđenja," rekla je mještanka koja se družila s poginulim na feštama njezine sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Policijski očevid na mjestu nesreće ministra Banožića gdje je jedna osoba poginula

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo