projekti za zaštitu okoliša / Ministar Ćorić: potpisana 4 ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekte vrijedne 379,6 milijuna kuna

Image
Foto: Vijesti.hr

Ministar Tomislav Ćorić potpisao 4 projekta u vrijednosti 379,6 milijuna kuna, gdje najveći dio subvencija dolazi iz EU sredstava u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“

18.9.2017.
11:20
Vijesti.hr
VOYO logo

Ministar Ćorić potpisao je četiri ugovora vrijednih 322,6 milijuna kuna iz Europskih fondova za projekte Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, DHMZ-a u suradnji s Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada te Uprave za zaštitu prirode u partnerstvu s Hrvatskom agencijom za okoliš i prirodu.

Vrijednost projekata je 379,6 milijuna kuna, gdje najveći dio subvencija dolazi iz EU sredstava u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Projekti će zasigurno pridonijeti RH  u područjima poboljšanja kvalitete zraka te zaštite prirode i bioraznolikosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt Fakulteta strojarstva i brodogradnje u vrijednosti od 57 milijuna kuna, rezultirat će uspostavom nacionalnog referentnog laboratorija za emisije iz motora s unutarnjim izgaranjem za necestovne pokretne strojeve (NCPS).

DHMZ uz potporu Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada provest će projekt u vrijednosti 125 milijuna kuna. Projekt će provest nadogradnju i modernizaciju mjernih postaja državne mreže za praćenje kvalitete zraka, uspostava sustava za modeliranje kvalitete zraka te izrada modela za procjenu prizemnih koncentracija onečišćujućih tvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projektom Ministarstva zaštite okoliša i energetike vrijednosti 11 milijuna kuna, poboljšat će razvoju sustava upravljanja i kontrole invazivnih stranih vrsta i ublažavanja njihovog štetnog utjecaja na autohtone vrste i staništa.

I zadnji projekt ukupne vrijednosti 186 milijuna kuna, Ministarstva zaštite okoliša i energetike zajedno s partnerom Hrvatskom agencijom za okoliš i prirodu, rezultirat će izradom nacrta Planova upravljanja područjima ekološke mreže i Programa zaštite šuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo