ŠESTI NA SVIJETU / Luksuzne jahte preplavile Jadran: Ovo je dokaz da superbogataši obožavaju Hrvatsku!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatskom obalom je u srpnju krstarilo 55 superjahti, što je skoro dvostruko više nego u lipnju

23.7.2019.
10:00
Grgo Jelavic/PIXSELL, Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Superbogataši obožavaju hrvatsku obalu. Može se to zaključiti prema broju superjahti koje su se u lipnju i srpnju nalazile u Hrvatskoj prema listi uglednog Bloomberga

Prema tim podacima hrvatskom obalom je u srpnju krstarilo 55 superjahti, što je skoro dvostruko više nego u lipnju kada ih je bilo 28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj se povećao i u odnosu na srpanj prošle godine kada su na našoj obali Bloombergovi "radari" zabilježili 42 superjahte. Brojka od 55 jahti u srpnju stavlja nas na šesto mjesto po broju superjahti koje plove morem neke države.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše superjahti kod naših susjeda Talijana 

Najviše superjahti u srpnju ove godine, čak 203, krstarilo je talijanskom obalom, a slijede Francuska sa 193 superjahte, SAD sa 142, Grčka sa 134 i Španjolska s 92 jahte. Iza Hrvatske je Monako s 32 superjahte, Turska s 21 superjahtom, a listu 10 država s najvećim brojem jahti zaključuju Australija i Ujedinjeni Arapski Emirati. 

Bloomberg piše da je po ovoj statistici srpanj dobar mjesec i za Grčku i Francusku. Grčka je zabilježila 20 više superjahti u odnosu na lipanj, dok francuskom obalom krstari čak 42 superjahte više nego u istom mjesecu 2018. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo