KARAMARKO OLUJU SLAVI U KNINU / Ne mogu se tako naglo 'teleportirati' u Zagreb

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako nije za vojni mimohod u Zagrebu na obljetnicu Oluje. On se jednostavno ne može 'teleportirati' tako naglo u Zagreb s proslave u Kninu.

23.4.2015.
21:03
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da će će 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije "Oluja" proslaviti u Kninu zajedno s narodom i braniteljima, jer je u Kninu "počeo i završio oslobodilački rat", istaknuvši kako nije za vojni mimohod u Zagrebu koji predviđa Vlada.

"Ne vidim načina kako ću se iz Knina 'teleportirati' tako naglo do Zagreba, to je praktično nemoguće. Nakon kninske tvrđave bit ćemo na trgu s narodom i braniteljima", kazao je Karamarko novinarima uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnivanja HDZ-a Podsljeme, upitan gdje će slaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako 20. obljetnica "Oluje" nije vrijeme za eksperimente, već za dostojanstvenu proslavu u Kninu "gdje je počeo i završio oslobodilački rat". Ponovio je kako nije za vojni mimohod u Zagrebu i poskupljivanje proslave, o čijem će održavanju odlučiti Vlada i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Istaknuo je kako nema informacije da se predsjednica složila s Vladinim prijedlogom o vojnom mimohodu u Zagrebu.

Pozdravio slanje broda za spašavanje migranata

Pozdravio je odluku o slanju patrolnog broda Obalne straže za spašavanje migranata u Sredozemlju, istaknuvši kako je dobro da se Hrvatska uključi u rješavanje tog velikog humanitarnog problema. "Tisuće ljudi gubi živote u Sredozemlju i dobro je da se Hrvatska u to uključi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišlja i o brodu koji se zove Hrvatska i koji tone

No, kazao je, razmišlja i o brodu "koji se zove Hrvatska, a koji je sav izbušen i tone zbog teške gospodarske situacije". Vlada bi se stoga, naglasio je, trebala pobrinuti i za "taj brod koji tone".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo