tražite posao? / Još se možete prijaviti: Britanci zapošljavaju 70 liječnika, godišnja plaća 700 tisuća kuna

Image
Foto: Thinkstock.com

Obiteljski liječnici prvotno provode oko 17 sati na tjedan u svojoj praksi zarađujući oko 70.000 britanskih funti na godinu

12.6.2019.
15:30
Thinkstock.com
VOYO logo

Paragona, vodeća agencija koja se bavi pronalaskom i zapošljavanjem medicinskog osoblja diljem Europe, u potrazi je za još 70 specijalista obiteljske medicine koji će raditi u engleskim grofovijama Hertfordshire i Zapadni Essex. Natječaj je otvoren do 22. lipnja, a na njega se mogu prijaviti i specijalisti obiteljske medicine iz Hrvatske. Paragona im u dogovoru s britanskim Državnim zavodom za javno zdravstvo (NHS) jamči da se uvjeti postignuti tijekom Brexita neće mijenjati, a liječnicima se nude godišnje plaće u iznosu od 70.000 do 200.000 britanskih funti.

Ponuda je namijenjena liječnicima u mnogim zemljama Europske unije, uključujući Hrvatsku, Bugarsku, Grčku, Italiju, Litvu, Poljsku i Španjolsku. Sljedeća klasa regrutiranih specijalista obiteljske medicine imat će priliku raditi u dva najatraktivnija područja Ujedinjenog Kraljevstva, grofovijama Hertfordshire i Zapadni Essex. Orijentacijski tečajevi za specijaliste obiteljske medicine zainteresirane za rad u Velikoj Britaniji održat će se u Piasecznu, mjestu u blizini Varšave, počevši od 12. kolovoza te početkom studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnja primanja u rasponu od 70.000 do 200.000 britanskih funti

"Ono što Paragoninu ponudu razlikuje od onih ostalih agencija jest to što sudionici primaju punu plaću tijekom obuke te do 8.000 britanskih funti za troškove preseljenja", istaknula je Kinga Łozińska, generalna direktorica Paragone.

„Obiteljski liječnici prvotno provode oko 17 sati tjedno u svojoj praksi zarađujući oko 70.000 britanskih funti na godinu. Nakon razdoblja prilagodbe, opseg posla se povećava na 37,5 sati na tjedan, a godišnja primanja rastu do 80.000 britanskih funti. Nakon dvije do tri godine specijalist obiteljske medicine u mogućnosti je zarađivati i do 90.000 funti na godinu.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto, mnoge britanske bolnice i klinike koje su angažirale Paragonu traže liječnike za rad na neodređeno vrijeme ili za sklapanje poslovnih partnerstva, pa čak i za rukovodeće pozicije. U potonjem slučaju, godišnja primanja mogu dosegnuti čak 200.000 britanskih funti.

Sigurnost na prvome mjestu

“NHS nam je zajamčio da Brexit i njegove odredbe neće imati apsolutno nikakav utjecaj na provedbu našega programa regrutiranja specijalista obiteljske medicine. Svaka faza procesa osmišljena je tako da se naši kandidati i njihove obitelji osjećaju ugodno i sigurno. Paragona ih podupire u svakom koraku procesa, počevši od provedbe tečajeva engleskog jezika, zatim edukacije o glavnim razlikama između zdravstvenih sustava Velike Britanije i zemalja Europske unije, preko potpore pri preseljenju, pronalaženju škola za djecu te radnih mjesta za supružnike pa sve do odgovarajuće stručne obuke na novome radnom mjestu“, naglasila je Kinga Łozińska, generalna direktorica Paragone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaznici Paragoninih orijentacijskih tečajeva, koji se održavaju u kampusu tvrtke u Piasecznu, nadomak Varšavi, ne moraju polagati međunarodne testove engleskoga jezika kao što su IELTS ili OET.

Takvi testovi predstavljali su veliku prepreku za mnoge specijaliste obiteljske medicine jer zahtijevaju visoku razinu poznavanja stranoga jezika, a bili su uvjet da se stranim liječnicima odobri rad u britanskom NHS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hertfordshire i Zapadni Essex

Hertfordshire i Zapadni Essex pripadaju najljepšim grofovijama u južnoj Engleskoj te se odlikuju vrhunskim školama te nevelikom udaljenosti do Londona. Prema rangiranju indeksa u Switch Better Family Lifeu, koji je ispitivao kvalitetu života u 138 britanskih okruga, Hertfordshire je najbolje mjesto za život u Velikoj Britaniji. Hertfordshire i Zapadni Essex poznati su po slikovitim selima i malim gradovima te prirodnim rezervatima koji su mnogim redateljima postali i omiljena filmska kulisa.

"Vrhunske engleske škole, 20 minuta vožnje vlakom do Londona, udaljenost od oko 50 kilometara do plaže, Sveučilište u Cambridgeu i blizina zračne luke Luton prednosti su koje liječnicima olakšavaju usklađivanje karijere, slobodnog vremena i obitelji", izjavio je Martin Ratz, direktor i suosnivač Paragone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paragona je vodeća agencija specijalizirana za pronalaženje i zapošljavanje medicinskog osoblja diljem Europe. Od 2002. godine agencija je pronašla novi posao za više od tisuću medicinskih stručnjaka u zemljama poput Skandinavije, Velike Britanije i Francuske. Suradnja Paragone i britanskog NHS-a prvi put je ostvarena 2004. godine kada je agencija zaposlila i obučila 300 stomatologa iz cijele Europe za rad u Velikoj Britaniji. U idućim mjesecima agencija će regrutirati liječnike za rad i u drugim dijelovima Velike Britanije.

Za više informacija posjetite Paragoninu službenu internetsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo