HRVATSKA NA UDARU SNAŽNOG NEVREMENA, A NAJOPASNIJI DIO TEK STIŽE: / Evo kad će se vrijeme malo smiriti

Image
Foto: Pixsell, Severe Weather Europe

Očekuju se velike količine kiše - od 50 do 150 litara po četvornom metru, ponajprije u Dalmaciji, unutrašnjosti Dalmacije i gorskim krajevima

28.10.2018.
21:59
Pixsell, Severe Weather Europe
VOYO logo

Nevrijeme je već udarilo na hrvatsku obalu, stopiravši trajekte i katamarane i zatvorivši dio prometnica. U nekim mjestima vjetar je čupao drveće, rive su neke rive su poplavljene.

Image
NEVRIJEME HARA OBALOM: /

Olujno jugo ruši stabla, rive poplavljene, brodske linije u prekidu, zatvorene ceste

Image
NEVRIJEME HARA OBALOM: /

Olujno jugo ruši stabla, rive poplavljene, brodske linije u prekidu, zatvorene ceste

Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako je upaljen crveni, odnosno narančasti meteoalarm za velik dio jadranske obale. Prijete olujno jugo i jake kiše. Najviše će kiše pasti noćas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Severe Weather Europe još je jučer objavio kako se diljem Mediterana očekuju snažna nevremena, a među prvima će to osjetiti Jadran, najavili su.

Image
Foto: Severe Weather Europe

Jugo koje puše i do 110 kilometara na sat stvara probleme na obali - otoci su odsječeni, dio prometnica je zatvoren, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije. Izdano je crveno i narančasto upozorenje, a na udaru su Istra, Kvarner, Gorski kotar i jug Hrvatske, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došlo je i do izlijevanja mora na rive u pojedinim mjestima na Jadranu. U Dubrovniku je pak zbog najavljenog nevremena na snazi visok stupanj pripravnosti. Zbog velike količine kiše moguće su i bujične poplave.

Image

Olujno jugo u Dubrovniku 28.10.2018., Stara gradska jezgra, Dubrovnik - Olujno jugo puse u Dubrovniku. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Srušena su i stoljetna stabla u Dubravi kraj Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Jako jugo srušilo stablo na cestu u Dubravi kod Šibenika 27.10.2018., Sibenik - Jako jugo srusilo stablo na cestu u Dubravi kod Sibenika Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Očekuju se velike količine kiše - od 50 do 150 litara po četvornom metru, i to ponajprije u Dalmaciji, unutrašnjosti Dalmacije i gorskim krajevima. Glavnina kiše očekuje se ove noći te s ponedjeljka na utorak.

I dalje iznadprosječno visoka temperatura

Nakon vjetrovite nedjelje i česte, ponegdje i obilnije kiše, osobito na sjevernom Jadranu, gdje je mjestimice palo 60 i više litara kiše po četvornome metru, kao primjerice u Rabu i Malom Lošinju, a u Senju čak 124 litre - i u ponedjeljak i utorak će u većini Hrvatske biti kišovito, ponajviše na Jadranu i područjima uz njega. Bit će i vjetrovito uz gdjegod i jak jugoistočnjak na kopnu te na Jadranu jako i olujno jugo, ponegdje i orkansko. U srijedu prolazno smirivanje vremena, a od četvrtka je ponovno moguća mjestimična kiša i jačanje juga. Temperatura zraka bit će i dalje iznadprosječno visoka, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo